Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
U VINKOVCIMA ODRŽAN KONCERT VIVU

Poznati taktovi odjekivali središtem grada

Foto: Grad Vinkovci
Koncert više od 70 harmonikaša, učenika glazbenih škola

U sklopu trećeg projekta VIVU, koji je po prvi put stigao u Vinkovce, u središtu grada je više od 70 harmonikaša, inače učenika glazbenih škola iz Vinkovaca, Virovitice i Vukovara, građanima pripremilo nezaboravno glazbeno iskustvo. Uz harmonikaše u pješačkoj zoni našla su se i dva klavira, set bubnjeva, komplet flaute, violine i mali bubnjar koji je bio posebna atrakcija i koji je sve oborio s nogu.

Ostavili neizbrisiv trag u obrani Hrvatske Obilježeno 30 godina od osnivanja 109. brigade Zbora narodne garde Vinkovci

– Izuzetna mi je čast što smo imali priliku organizirati koncert VIVU. Učenici i profesori glazbenih škola iz Vinkovaca, Virovitice i Vukovara daju nam jedno lijepo iskustvo, a nakon teških priprema, online i offline, posebno nam je drago što smo ipak uspjeli u svemu. Nismo htjeli dozvoliti da ih ovo čudnovato vrijeme spriječi u naumu jer glazba je ono što nas pokreće – rekla je Dinka Peti, inače ravnateljica Glazbene škole Josipa Runjanina.

Pripreme za ovaj događaj trajale su tijekom cijele školske godine što se svakako i isplatilo. Bila je ovo prilika i za druženje, zajedničko muziciranje i suradnju dirigenata, što je rezultiralo profesionalnim umjetničkim izvedbama kojima nitko od brojnih gledatelja nije ostao ravnodušan.

Palicu su držali Beatrice Šušak iz Glazbene škole Jana Vlašimskog iz Virovitice, Trajka Iljovski iz Osnovne glazbene škole pri OŠ Dragutina Tadijanovića iz Vukovara i Blanka Brlić iz Glazbene škole Josipa Runjanina iz Vinkovaca. Učenici i profesori izveli su taktove poznatih pjesama Havana, Billie Jean, Mission Impossible, Smooth Criminal, Hrvatska rapsodija...