Izbornik
Naslovnica Gradovi Split
ministar graditeljstva Predrag Štromar:

Pred graditeljstvom su bolji dani, sve se više gradi, povećan je i broj dozvola

Otvoren 21. Sajam Saso
1/6
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
Potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva Predrag Štromar najavio je velike projekte u infrastrukturu od aglomeracije, pročišćavača voda, kanalizacije, vodovoda pa građevinski sektor neće biti bez posla

Ovogodišnji, 21. Međunarodni sajam SASO, otvoren u srijedu u splitskoj Spaldium areni ove godine bilježi rast od preko 22 posto. Okupio je 726 izlagača i brendova iz osam zemalja. Riječ je o sajmu koji sadrži niz različitih sajmova: građevinarstva, drvne i metalne industrije, alata, strojeva, opreme, obrtništva, ekologije...

Potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva Predrag Štromar je rekao kako su pred graditeljstvom bolji dani. Sve se više gradi, a povećan je i broj izdanih građevinskih dozvola. Najavio je velike projekte u infrastrukturu od aglomeracije, pročišćavača voda, kanalizacije, vodovoda pa građevinski sektor neće biti bez posla. Samo u energetsku obnovu planirano je ulaganje od pet milijardi kuna.

- Imamo 2,3 milijarde kuna samo u našem ministarstvu za energetsku obnovu objekata, a sigurno ćemo u idućim godinama POS-u dati posebno mjesto. U Splitu je možda i najveća potreba za stanovima – izjavio je Štromar. Otvarajući Sajam rekao je kako je prioritet svega spriječiti iseljavanje, a za to je bitna stabilnost Vlade.

Komentirao je i rušenje bespravnih ugostiteljskih objekata na Žnjanu izrazivši zadovoljstvo što su vlasnici nastavili sami uklanjati svoje objekte. Najavio je kako će u 2019. Žnjan biti uređen u rangu najljepših mediteranskih plaža.