Izbornik
Naslovnica Gradovi Split
Grad split

Predloženi gradski laureati za 2019. godinu

Foto: Grad Split
Za nagradu za životno djelo predloženi su umirovljeni dugogodišnji novinar i urednik Radio Splita Jadran Marinković, umirovljena glavna medicinska sestra splitskog KBC-a Marija Županović, hrvatski pjesnik i akademik Jakša Fiamengo (posmrtno) i psihijatar prof.dr.sc. Borben Uglešić

Nagrade grada Splita za 2019. godinu po mišljenju Komisije za dodjelu javnih priznanja splitskog Gradskog vijeća od predložena 32 laureata zavrijedilo je njih 11 i to po četiri za životno djelo i osobne nagrade te tri za skupne.

restauratorski radovi Obnovljen dio južnog zida Dioklecijanove palače

Tako će gradskim vijećnicima na očitovanje na sjednici predviđenoj za 30. travnja biti predloženo da se za životno djelo nagrade umirovljeni dugogodišnji novinar i urednik Radio Splita Jadran Marinković, umirovljena glavna medicinska sestra splitskog KBC-a Marija Županović, hrvatski pjesnik i akademik Jakša Fiamengo (posmrtno) i psihijatar prof.dr.sc. Borben Uglešić.

Osobne su nagrade po njihovu mišljenju zaslužili prof. dr. sc. Matko Marušić, Ivan Gudelj, Tomislav Veršić i doc. dr. sc. Irena Zakarija-Grković, dok bi se skupne nagrade dodijelile prof. dr.sc. Marku Trogrliću i prof. dr.sc. Stjepanu Matkoviću, Kuglačkom klubu „Mertojak“ i KUD-u Jedinstvo.

Ako gradski vijećnici potvrde prijedloge Komisije za dodjelu javnih priznanja dodjela nagrada laureatima ove godine će se s obzirom na preporuke Nacionalnog stožera civilne zaštite uručiti na svečanosti kad okolnosti budu dozvoljavale.