Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
GRADNJA OBJEKTA NA PODOLICAMA

Predsjednik Milanović položio kamen temeljac za novu školu

Zoran Milanović u Koprivnici
1/5
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Školu će sagraditi križevačka građevinska tvrtka Radnik, koja je s investitorom, Gradom Koprivnicom, ugovor o gradnji potpisala u prosincu prošle godine

U Koprivnici je počela gradnja nove osnovne škole na Podolicama, vrijedne čak oko 51 milijun kuna s PDV-om. To je glavni preduvjet za uvođenje jednosmjenske nastave u svim osnovnim školama na području grada. Na svečano polaganje kamena temeljca na gradilištu došao je hrvatski predsjednik Zoran Milanović.

Koprivnica Svečano otvoren novi školski objekt u Koprivnici Nakon 62 godine Osnovna škola Đuro Ester konačno dobila sportsku dvoranu

Školu će sagraditi križevačka građevinska tvrtka Radnik, koja je s investitorom, Gradom Koprivnicom, ugovor o gradnji potpisala u prosincu prošle godine. Glavne projekte izradila je koprivnička projektantska kuća Forma biro, koja je kao podložak koristila idejno rješenje poznatoga hrvatskog arhitekta Hrvoja Njirića. Škola će imati i sportsku dvoranu, a natječaj za kompletnu opremu i namještaj raspisat će se naknadno.

Grad se za ovu investiciju zadužio dugoročnim kreditom banke, na koji je suglasnost nedavno dala i Vlada RH. Škola će se sagraditi na potpuno komunalno opremljenoj parceli površine otprilike 20.000 četvornih metara, a bit će prilagođena i učenicima s teškoćama. Nakon sklapanja ugovora u prosincu izvođač radova ima rok od 20 mjeseci da Koprivnici preda ključ gotove škole, što znači da bi već na jesen 2022. u novu školu, četvrtu samostalnu u gradu, trebalo krenuti oko 400 školaraca. Sva projektna dokumentacija izrađena je u skladu s Državnim pedagoškim standardom, što znači da će se pri izgradnji i opremanju paziti da svaki detalj odgovara potrebama učenika.