Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
Svečano otvoren novi školski objekt u Koprivnici

Nakon 62 godine Osnovna škola Đuro Ester konačno dobila sportsku dvoranu

Koprivnica
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
Vrpcu su svečano prerezali ravnateljica Osnovne škole “Đuro Ester” Sanja Prelogović i gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić

Oko 800 učenika Osnovne škole “Đuro Ester” u Koprivnici dobilo je prošle srijede novu školsku sportsku dvoranu vrijednu oko 14 milijuna kuna s PDV-om i opremom. Na prigodnoj svečanosti okupili su se gradski čelnici, predstavnici škola i izvoditelja radova, ljudi iz tvrtki koje su sudjelovale u projektu.

Ostvareni brojni projekti

Dvoranu je križevačka građevinska tvrtka Radnik sagradila u rekordnom roku, za manje od sedam mjeseci, a radovi su počeli lani u listopadu. Vrpcu su svečano prerezali ravnateljica Osnovne škole Đure Estera Sanja Prelogović i gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić. 

Svečanost u povodu rođendana Komunalca Komunalac dobio dva nova kamiona za odvojeni otpad vrijedna 2,6 milijuna kuna

– Školska zgrada postoji već 62 godine i mnogi su imali želju na ovome mjestu sagraditi i školsku sportsku dvoranu. Današnji gradonačelnik i njegovi suradnici to su i realizirali, hvala im na tome – naglasila je vidno uzbuđena ravnateljica Sanja Prelogović. Gradonačelnik je podsjetio kako su se u protekle četiri godine ostvarili brojni projekti u predškolskom odgoju i obrazovanju na području Koprivnice – od novog vrtića u Starigradu, obnove vrtića u Generalićevoj, rješavanja problema blagovaonice u područnim školama Vinica i Starigrad, energetskoj obnovi zgrada OŠ “Braća Radić” i OŠ “A. N. Gostovinski”.

Vladina porezna reforma pala na teret gradova Grad će građanima isplatiti čak šest milijuna kuna povrata poreza

– Ova škola sportsku dvoranu čekala je desetljećima. Svojim rezultatima i ostvarenjima to je zavrijedila odavno i vjerujem da ovime dajemo novi poticaj da i dalje ostane ponos ovoga grada kao što je bila sve ove godine – naglasio je Mišel Jakšić. Zgrada sportske dvorane sastoji se od dva dijela. Prvi je sama dvorana, a drugi su zajedničke prostorije, odnosno svlačionice, sanitarni dio i ostali popratni sadržaji. U dvorani je iscrtano pet različitih sportskih terena. Vanjske dimenzije dvorane su 54 puta 27 metara, površine oko 1420 kvadrata i visine oko 12 metara. To znači da će se u njoj moći odigravati i odbojkaške utakmice. Ključna konstrukcija napravljena je od modernog materijala alucinka, a ovo je jedan od prvih projekata u Hrvatskoj koji koristi taj materijal. – Presretni smo što dvorana svojom veličinom zadovoljava održavanje nastave, ali i svih sportskih događaja, što je akustična te će nam također poslužiti za održavanje različitih kulturnih događanja. Važno je istaknuti kako dvorana neće služiti samo za naše učenike, ona će služiti za sve sportaše našega grada – zaključuje školska ravnateljica.

Uspomena na projekt

Osnovna škola “Đuro Ester” jedan je od gradskih ponosa, a sve generacije koje su stvarale i razvijale školu, svi učenici i djelatnici škole koji borave u njoj te sve buduće generacije zaslužile su ovu dvoranu – naglašava Jakšić. – Najljepše je kada zajedno ostvarujemo snove, a danas je otvorenjem naše dvorane jedan san ostvaren – rekao je na kraju. Gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić okušao se potom u novoj dvorani i u bacanju lopte u koš. Pogodio je iz prve otprilike s visine zone slobodnih bacanja. Na svečanosti je govorio i predsjednik uprave križevačke tvrtke Radnik Mirko Habijanec, koji je zahvalio investitoru, koprivničkome Komunalcu, na povjerenju za posao izgradnje dvorane. Habijanec je ravnateljici Prelogović uručio sliku kao uspomenu na projekt, rad koprivničkog slikara Ivana Andrašića. Svečanosti otvorenja nazočile su zamjenice gradonačelnika Ksenija Ostriž i Melita Samoborec, predsjednica uprave Komunalca Nataša Tetec, članovi uprave Komunalca Dubravka Horvat i Goran Međurečan, zamjenik župana Ratimir Ljubić, gradski pročelnici, ravnatelji osnovnih i srednjih škola, predstavnici učenika, roditelja i učitelja OŠ “Đuro Ester” i drugi.