Izbornik
Naslovnica Gradovi Garešnica
Smotra u Garešnici

Predstavljen novi dizajn raketa i dodatna oprema

Foto: GAREŠNICA
Na smotri je bilo 58 sudionika iz devet klubova iz cijele Hrvatske i jedan klub iz Slovenije

U Garešnici je protekli vikend održana jedna od najstarijih smotri tehničkog stvaralaštva – Smotra raketne tehnike Hrvatskoga astronautičkog i raketnog saveza. Uz predsjednika HARS-a Bogomira Hrena nazočili su joj gradonačelnik Garešnice Josip Bilandžija i glavna tajnica Hrvatske zajednice tehničke kulture Zdenka Terek koja je smotru i otvorila.

Petnaesta Smotra raketne tehnike održana je u Moslavačkoj ulici, na imanju obitelji Prodanić. Ukupno je bilo 58 sudionika iz devet klubova iz cijele Hrvatske i jedan klub iz Slovenije.

Predstavljeni su novi dizajni raketa i dodatna oprema kao što je visinomjer, mjerač vremena, kamera, GPS i ostalo. Mlađi članovi klubova imali su priliku proširiti znanje o raketnoj tehnici.

Raketni motori su uspješno radili i lansirali rakete, koje su većinom uspješno prizemljene. Tim događajem obilježeno je i 75. godina Hrvatske zajednice tehničke kulture, njezin osnutak i kontinuirano djelovanje te je i na taj način potvrđeno da je i Hrvatski astronautički i raketni savez dio velike obitelji Hrvatske zajednice tehničke kulture.

– Smotra se već tradicionalno održava u Garešnici jer se ova pozicija pokazala izuzetno zahvalnom. To je manifestacija koja ima tradiciju dulju od 45 godina. Klub tehničke kulture grada Garešnice naš je izvrsni domaćin – kazao je Bogomir Hren, predsjednik Hrvatskog astronautičkog i raketnog saveza.