Izbornik
Naslovnica Gradovi Split
ŠC GRIPE

Predstavljena paraolimpijska škola: Projekt vrijedan 1.5 milijuna kuna

Foto: Grad Split
Kroz provedbu će se osigurati adekvatna oprema, edukacija i olakšan pristup sportskim dvoranama i terenima kroz infrastrukturne projekte koji uključuju ugradnju lifta u ŠC Gripe te pristupnu stazu na Parku Mladeži

U prepunoj svečanoj sali ŠC Gripe jučer je javnosti predstavljen projekt Paraolimpijske škole za mlade s invaliditetom vrijedan gotovo 1,5 milijuna kuna, a sve kako bi se mlade s invaliditetom integriralo u društvo kroz bavljenje sportom i dostupnost sportskih aktivnosti.

28. OBLJETNICA Na Kašjunima odana počast Josipu Vraniću

Sredstvima Europskog socijalnog fonda financirano je 85% projekta, a preostali dio je sufinanciran sredstvima državnog proračuna. U sklopu škole provodit će se aktivnosti u 5 sportova: atletici, boćanju, plivanju, stolnom tenisu i para-taekwondu, koji imaju najveću tradiciju unutar Saveza. Kroz provedbu će se osigurati adekvatna oprema, edukacija i olakšan pristup sportskim dvoranama i terenima kroz infrastrukturne projekte koji uključuju ugradnju lifta u ŠC Gripe te pristupnu stazu na Parku Mladeži, a sve sportske aktivnosti vodit će stručni treneri.

NA SVIM JAVNIM PARKIRALIŠTIMA Od idućeg tjedna besplatno parkiranje na dva sata za osobe s invaliditetom

U ime korisnika, Športskog saveza invalida Grada Splita, predsjednik Mijo Bakić istaknuo je sjajne rezultate splitskih sportaša i sportašica s invaliditetom, koji će u nikad brojnijem sastavu nastupiti na idućim Paraolimpijskim igrama. Dodao je i da su oni svojim rezultatima, ali i životnim pričama najbolji primjer i motiv mladima koji su se uključili ili će se tek uključiti u aktivnosti splitske Paraolimpijske škole.

Projekt formalno traje dvije godine, a svi sudionici odlučni su u njegovu dugoročnu implementaciju, priopćili su iz Grada.