Izbornik
Naslovnica Gradovi
Ispunjen višegodišnji san mještana Borinaca

Preko novog nadvožnjaka do središta grada za pet minuta

Nadvožnjak spaja Borince i Vrtno naselje u Vinkovcima, a mještanima omogućuje bolju prometnu povezanost
1/2
Foto: Grad Vinkovci

Poslije desetljeća čekanja konačno je u promet pušten nadvožnjak koji spaja Vrtno naselje i Borince, čime je ostvaren višegodišnji san mještana Borinaca. Činjenicom da je nadvožnjak konačno pušten u promet zadovoljni su i mještani, kojima je omogućeno lakše prometovanje i izravna povezanost s ostatkom Vinkovaca. Predsjednik Udruge Naši Borinci Robert Rihtar kaže da je ovo povijesni događaj za sve stanovnike Borinaca.

– Zadovoljni smo, nadvožnjak je konačno pušten u promet, tako da smo se cestovno i prometno približili gradu – istakao je Rihtar.

Inače, inicijator projekta bila je sama udruga iako, kako kaže Rihtar, mnogi nisu vjerovali i u prošlosti su se smijali na samu pomisao o nadvožnjaku. Pojasnio je da sada Borinčanima do središta Vinkovaca treba samo pet minuta umjesto nekadašnjih 15-20 minuta vožnje. Dodao je kako su stanovnici Borinaca suočeni s problemom još prije 30-ak godina kada je zatvoren pružni prijelaz koji je povezivao Dugu i Borinačku ulicu, a samim time do centra grada morali su obilazno desetak kilometara.

– Gust je promet, što je predstavljalo opasnost i za djecu i za odrasle. Ovdje svakodnevno prolazi vlak Zagreb – Vinkovci pa nas je bilo strah za našu djecu kada su išla u školu, stalno sam ih zvala na mobitel kako bih provjerila je li sve u redu – rekla je mještanka Borinaca Gordana Perolić.

Nadvožnjak je obišao i gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić koji se, među ostalim, ispričao građanima što su dugo čekali na realizaciju nadvožnjaka, ali i rekao da je najbitnije da je cilj ostvaren.

– Važno je da konačno imamo nadvožnjak. Naše Borince spojili smo s Vinkovcima. Stalno ističemo da europski novac mijenja način života, postigli smo cilj, a ovim projektom, koji je nešto veći od 10 milijuna eura bespovratnih sredstava, u cijelosti riješili problem naselja Borinci. Dobili smo novu prometnu infrastrukturu, novi ulaz u grad, a s Ministarstvom prometa riješili dugogodišnji desetljetni san Vinkovaca i stanovnika Borinaca – rekao je Bosančić.

ŽUPAN je u KBC-u Split obišao i blizanke rođene na Staru i Novu godinu, o kojima su izvještavali i domaći i svjetski mediji Bolnica se usavršava, oprema, dograđuje i izgrađuje Blaženko Boban: Demografska politika za nas je nulti projekt! Povelju za posebne zasluge HLZ-a dobili su mr. sc. Renata Čulinović Čaić (na fotografiji) i Dženana Musić Mulaomerović Priznanja Nagrađeno šestero međimurskih liječnika Ugovor su potpisali zamjenik gradonačelnika Alan Labus i Ivančica Đukec Kero, pomoćnica ravnateljice za razvoj struke KGZ-a Grad Zaprešić knjižničarstvo financira od 2015. Gradskoj knjižnici Ante Kovačića osigurano pola milijuna eura za rad u 2024.