Izbornik
Naslovnica Gradovi Garešnica
GAREŠNICA

Pri kraju je projekt Zeleni vrtovi Poilovlja

Foto: GAREŠNICA
Djeca će se moći igrati na dječjim igralištima koja će biti edukativnog karaktera

Približava se konačna realizacija turističkog projekta Zeleni vrtovi Poilovlja, vrijednog više od 21 milijun kuna.

Posjetitelji će se, osim razgledavanja flore i faune, moći voziti čamcima rijekom Ilovom od Tomašice nizvodno prema Garešnici, moći će hodati, trčati ili voziti bicikl 12 kilometara dugom šetnicom od Garešnice prema Međuriću, koja je nedavno uređena na trasi nekadašnje pruge, a djeca će se moći igrati na dječjim igralištima koja će biti edukativnog karaktera.

Proteklog tjedna jedno takvo igralište postavljeno je u Kaniškoj Ivi uz ribičku kuću ŠRD Som iz Kaniške Ive. Upravo ta lokacija bit će jedno do središnjih mjesta Zelenih vrtova Poilovlja.

Ribnjak čija je površina jedan hektar bogat je svim vrstama slatkovodne ribe, s time da se članovi društva naročito ponose kapitalnim primjercima soma i šarana koji u njemu obitavaju. Posebnost toga ribnjaka, uz obilje ribe, je što uz njega u dužini od jednog kilometra postoji drvored tako da svaki ribič danas peca u hladu koji on pruža, a skoro svako ribičko mjesto ima stol s klupom. 

Nositelj projekta čiji je cilj povećanje turističke aktivnosti i ponude u sklopu promocije područja uz rijeku Ilovu i ribnjake koji pripadaju ekološkoj mreži Natura 2000 je Grad Garešnica, dok su Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Bjelovarsko-bilogorske županije, kao i Turistička zajednica Sjeverna Moslavina, ovdje u ulozi partnera.