Izbornik
Naslovnica Gradovi Bjelovar
Na području grada Bjelovara grade se čak dva nogometna stadiona

Pri kraju su radovi na stadionu u naselju Ždralovi

Foto: Bjelovar
Čim završe radovi na stadionima, Grad Bjelovar kreće  u jačanje infrastrukture i drugih sportova, ali i s gradnjom osnovne škole, vrtića, toplica...

Na bjelovarskom području u tijeku je gradnja čak dva stadiona, od kojih se jedan nalazi u samom gradu, a drugi u naselju Ždralovi 
čija vrijednost iznosi 6,4 milijuna kuna. Radovi na tom objektu trebali bi biti gotovi tijekom proljeća ove godine.

U aktualnoj fazi su završetak krovišta iznad tribina i instalacija unutar svlačionica. Na spomenutom stadionu predviđeno je tisuću natkrivenih sjedećih mjesta na tribinama i 400 metara kvadratnih klupskih prostorija koje će sačinjavati dvije velike svlačionice s tuševima i sanitarnim čvorom te novinarska, konferencijska i doping-soba.

Podsjećamo da gradnju financira NK Mladost iz Ždralova uz pomoć privatnih donacija.

Ulaganje u sportske objekte

Bjelovarski gradonačelnik sa svojim je suradnicima i predstavnicima kluba Mladost obišao stadion u Ždralovima kako bi se uvjerio u napredak radova koji se prema viđenom odvijaju prema planu.

– Poznato je da u cijeloj državi dosta nedostaje sportske infrastrukture, posebno kada su u pitanju nogometni stadioni. Imamo sreću da se na našem području grade čak dva. Zadovoljan sam što i Grad Bjelovar na direktan ili indirektan način doprinosi  tome. Gradnja stadiona u Ždralovima krenula je inicijativom  samog kluba i donatora, što je za posebnu pohvalu. Grad Bjelovar u ovoj priči sudjeluje s dva i pol milijuna kuna, dok također na godišnjoj razini pomažemo u radu kluba, konkretno u visini 500 tisuća kuna. Drago mi je što ćemo uskoro na bjelovarskom području imati dva velebna nogometna stadiona, odnosno sportska zdanja. Isto tako, Grad Bjelovar s NK Bjelovar surađuje po iskušanom modelu, “vi dajete jednu kunu, mi ćemo dati još jednu" – rekao je gradonačelnik Dario Hrebak najavivši financijska ulaganja i u ostale sportove.

Naime, dodaje gradonačelnik, čim se završe ova dva projekta vezana za nogometne stadione, Grad Bjelovar kreće  u jačanje infrastrukture i drugih sportova. Projekt za gradnju itekako potrebne atletske staze je spreman, dok je važno naglasiti i povećanje proračuna Sportske zajednice tijekom posljednje četiri godine.

Osim sportskih objekata, u Bjelovaru se planira i gradnja osnovne škole, vrtića, bjelovarskih toplica.

Novi uvjeti za nogomet

– Svakako nam se bilo puno lakše odlučiti za gradnju stadiona, kada znamo da imamo punu  podršku Grada Bjelovara. Riječ je 
o vrlo velikoj investiciji i sve što je do sada napravljeno vrijedi oko četiri milijuna kuna. Ubrzo će na  prostoru stadiona krenuti novi 
radovi, a riječ je o dva dodatna igrališta koja će biti kompletno uređena. Za uređenje jednog terena koji ide u sustav  navodnjavanja, NK Mladost će izdvojiti  oko sto tisuća kuna. Na drugom terenu ćemo postaviti umjetnu travu koja će biti nabavljena u suradnji s HNS-om i Gradom Bjelovarom – pojasnio je Ivica Željko Beljan, predsjednik NK Mladost Ždralovi.

Uz predsjednika kluba o ovoj temi oglasio se i Stojko Mamić, član Uprave NK Mladost Ždralovi, rekavši da svim snagama nastoje stvoriti uvjete za kvalitetno bavljenje nogometom te da je iznimno važno što su gradonačelnik Hrebak i Grad Bjelovar stali  iza njihovih ideja i nastojanja.

– Nogomet je naš izvozni proizvod i po tome smo prepoznati u cijelom svijetu. Gradnjom novih stadiona mi ćemo dobiti priliku brendirati Bjelovar te se postaviti na nogometnoj mapi. Naravno bez kvalitetne infrastrukture to nikako nije moguće – kazao je Stojko Mamić.