Izbornik
Naslovnica Gradovi Čazma
Bazen u Čazmi prvi je takav javni objekt u Republici Hrvatskoj

Priprema se gradnja biološkog bazena

Foto: Čazma
Vrijednost Interpretacijsko-rekreacijskog centra Bio park Čazma iznosi 13,5 milijuna kuna, a dio je projekta Čazma Natura vrijednog 26 milijuna kuna

Ovih dana počinju pripreme gradilišta na mjestu budućeg biološkog bazena u Čazmi, prvog takvog javnog objekta u Republici Hrvatskoj. Riječ je o tehnologiji biološkog bazena koja omogućava pripremu vode sigurne za kupanje na prirodan i okolišu prihvatljiv način, potpuno bez kemikalija i prvi je javni objekt takve vrste u Hrvatskoj.

ČAZMA Dom u Bojani ima novi krov i fasadu

Osmišljen je tako da se koristi tijekom cijele godine i da, uz plivanje, nudi i druge aktivnosti, kao što su klizanje, priredbe i razna događanja, rekreacija, opuštanje i slično. Vrijednost Interpretacijsko-rekreacijskog centra Bio park Čazma iznosi 13,5 milijuna kuna, a dio je projekta Čazma Natura vrijednog 26 milijuna kuna, koji se financira iz Europskog fonda za regionalni razvoj i Kohezijskog fonda.

Čazmu je posjetio i župan Marušić, koji je s gradonačelnikom Pirakom nazočio potpisivanju o energetskoj obnovi PŠ Miklouš. Potpisom ugovora o energetskoj obnovi, počinju radovi na temeljitoj obnovi Područne škole Miklouš, projektu vrijednom 1,6 milijuna kuna. Obnova podrazumijeva, između ostalog, radove na krovištu, izolaciju prema stropu, rekonstrukciju sustava grijanja, zamjenu rasvjete učinkovitijom LED rasvjetom, zamjenu stolarije. Valja napomenuti da je Grad Čazma već financirao obnovu društvenog doma Donji Miklouš gdje je zamijenjena stolarija, uređeni su sanitarni čvorovi, ulazni dio i spremište, odnosno kuhinja.