Izbornik
Naslovnica Gradovi Čazma
ČAZMA

Dom u Bojani ima novi krov i fasadu

Foto: Čazma
I gradonačelnik Čazme Dinko Pirak uvjerio se da su radovi privedeni kraju

Dom u Bojani ima novo krovište i fasadu, a boju su birali sami mještani, koji su iznimno zadovoljni i kažu da je „prava bojanska“. Da su radovi uspješno privedeni kraju, uvjerio se i gradonačelnik Čazme Dinko Pirak.

ČAZMA Održan deveti “Memorijal Dominika Deželića”

Naime, kompletni radovi financirani su iz proračuna Grada Čazme, a iznos utrošenih sredstava za sanaciju krovišta i izradu vanjske ovojnice je 210.000 kn s uračunatim PDV-om. Dom koristi DVD Bojana, a hoće li ga i u koje svrhe koristiti i ostali seljani, ostaje na DVD-u Bojana da o tome odluči, budući da je ono zaduženo za upravljanje domom. Inače, ovo nisu jedini radovi na bojanskom društvenom domu.

Prošle godine uređena je spomen-soba i novi sanitarni čvor s odvojenom muškom i ženskom kabinom, također financirano sredstvima iz proračuna Grada Čazme. U protekle četiri godine uređeni su djelomično ili potpuno domovi u većini čazmanskih naselja, poput onog u Milaševcu, gdje je obnovljen parket, zamijenjen dio stolarije i uvedeno grijanje, ali i doma u Grabovnici, koji je kompletno obnovljen i prenamijenjen u sportsku dvoranu za potrebe PŠ-a Grabovnica. Za sve radove ukupno je utrošeno oko 4,000.000 kn iz proračuna Grada Čazme. Sljedeći na redu za obnovu su društveni dom u Dapcima, gdje je u planu zamjena krovišta, dom u Komuševcu, u kojemu će se urediti glavna sala, izraditi glazura i postaviti podne obloge te kompletna obnova doma u Vagovini.