Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
Manifestacije se ipak održavaju

Pripreme za biciklijadu i Vinkovačke jeseni

Rimski dani
Foto: Facebook/ TZ Vinkovci
Rimski dani održat će se krajem lipnja ili početkom srpnja

Tijekom proteklih godina, pa i desetljeća, Vinkovci su postali prepoznatljivi, između ostaloga, i po brojnim manifestacijama koje su nadaleko poznate.

Sportske igre mladih Na turniru u Vinkovcima 19 ekipa u 2 kategorije

Tu su svakako ponajprije Vinkovačke jeseni, Rimski dani, sajam zdravlja, DORF, Rockabilly festival… Zbog epidemije koronavirusa neki su od njih tijekom ove godine, poput Sajma zdravlja, otkazani, ali je povoljna epidemiološka slika rezultirala normalizacijom svakodnevnog života pa je najavljeno da će se u nastavku godine ipak održati neke od predviđenih manifestacija. Osnovni preduvjet je da epidemiološka slika i dalje ostane povoljna.

Zamjenik direktorice Turističkog ureda Turističke zajednice Grada Vinkovaca Marko Jureta najavljuje kako će Rimski dani biti održani krajem lipnja ili početkom srpnja, ali zbog prilika u kojima smo se zatekli ove godine ova manifestacija neće biti održana u onom obliku u kojem se planiralo i kako su građani navikli. Naime, Rimski dani bit će održani u smanjenom obujmu.

Dodaje i kako su u tijeku pripreme i za prvu vinkovačku rekreativnu biciklijadu „Tour natur“, koja je jedan od novih proizvoda koje je Turistička zajednica predvidjela za 2020. godinu.

Baby boom u Vinkovcima U tri dana vikenda rođeno 14 beba

Biciklijada i popratni sadržaji su pripremljeni, a bit će održana kada Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavi potrebne smjernice.

U punom jeku su pripreme i za tradicionalne Vinkovačke jeseni koje se održavaju u rujnu i koje okupljaju na desetine tisuća posjetitelja iz Hrvatske i inozemstva. – Kako mjere budu popuštale tako ćemo se i mi ponašati, odgovorno i savjesno. U svakom slučaju, pripremamo se za održavanje Vinkovačkih jeseni, kao i za ostale naše programe – kazao je Jureta.