Izbornik
Naslovnica Gradovi Dubrovnik
bez podnošenja zahtjeva

Privatnim iznajmljivačima otpisuje se paušal za drugi kvartal

Foto: Grgo Jelavić/PIXSELL/Ilustracija
Paralelno s prvim paketom mjera pomoći građanima i gospodarstvenicima vrijednim više od 45 milijuna kuna, koji je već u primjeni, promišlja se i o njegovoj nadogradnji, ako se kriza prelije i na razdoblje nakon 1. srpnja 2020. godine

U sklopu prvog paketa pomoći pri prevladavanju krize uzorkovane pandemijom koronavirusa, a u segmentu namijenjenom gospodarstvenicima, Grad Dubrovnik uključio je i mjeru oslobađanja od plaćanja paušalnog poreza za iznajmljivače u drugom kvartalu 2020. godine, što je još krajem ožujka najavio gradonačelnik Mato Franković.

Važan fundus Dubrovački muzeji pokrenuli projekt #karantenadubrovnik2020

Iako navedenu mjeru donosi Vlada Republike Hrvatske, odnosno nadležno Ministarstvo financija, prihod po ovoj osnovi prihod je proračuna Grada Dubrovnika, a odluku o njegovoj visini donosi predstavničko tijelo jedinice lokalne samouprave. Ova mjera oprosta za razdoblje travanj-lipanj 2020. godine gradski će proračun stajati tri milijuna kuna.

Porezna uprava tako će, bez obveze podnošenja posebnog zahtjeva, otpisati obvezu poreza koja se odnosi na drugo tromjesečje, a koju bi obveznici bili dužni platiti do 30. lipnja 2020. godine.

Stari postavljen sredinom 80-ih godina prošlog stoljeća Grad zamijenio dotrajali električni agregat

Paralelno s prvim paketom mjera pomoći građanima i gospodarstvenicima vrijednim više od 45 milijuna kuna, koji je već u primjeni, promišlja se i o njegovoj nadogradnji, ako se kriza prelije i na razdoblje nakon 1. srpnja 2020. godine.