Izbornik
Naslovnica Gradovi Osijek
Osim oborinske odvodnje, riješili i kolne prilaze i zelene površine

Problem s poplavljenim podrumima u Josipovcu odlazi u zaborav

storyeditor/2024-04-19/WhatsApp-Image-2024-04-13-at-13_50_52.jpeg
Foto: Osijek MJEŠTANI dijela Josipovca, u slivnom području Župe svetog Luke, desetljećima su imali problem sa slivnim vodama
Prvu fazu već smo napravili, u tijeku je druga faza u ulicama Eugena Kumičića, Marka Marulića i u Branimirovoj ulici, vrijedna 350.000 eura, kaže gradonačelnik Radić

Radovi na drugoj fazi rekonstrukcije oborinske odvodnje u slivnom području Župe svetog Luke dobro napreduju, a nedavno ih je obišao gradonačelnik Osijeka Ivan Radić sa suradnicima.

– Drago mi je da radovi idu i brže od planirane dinamike, uskoro bi trebali biti gotovi. Mještani ovog dijela Josipovca desetljećima su imali problem s oborinskom odvodnjom, taj problem sada rješavamo. Prvu fazu već smo napravili, u tijeku je druga faza u ulicama Eugena Kumičića, Marka Marulića i u Branimirovoj ulici, vrijedna 350.000 eura. Sveukupni radovi prve i druge faze vrijednosti su 785.000 eura, a osim oborinske odvodnje riješili smo i kolne prilaze i zelene površine. Mislim da i stanovnici mogu biti zadovoljni – poručio je gradonačelnik Radić.

Niz drugih projekata

Dodao je kako su u Josipovcu u tijeku i drugi projekti poput gradnje vodoopskrbne mreže i sustava odvodnje u Ulici Stjepana Brodarića, a riječ je o investiciji u suradnji s Vodovodom, vrijednoj oko 600.000 eura.

– Ljudi koji žive u toj ulici nisu imali priključak na kanalizaciju, a imali su privremeni priključak na vodoopskrbnu mrežu. I taj dugogodišnji problem rješavamo. Usto smo i mnogobrojne ulice sanirali, od Zagorske, Dalmatinske, Kolodvorske, Ribarske – istaknuo je gradonačelnik.

Od projekata u planu izdvojio je gradnju biciklističke staze i kružnog toka na križanju Bizovačke i Osječke ulice te energetsku obnovu Osnovne škole Josipovac.

Jakov Mihaljević, predsjednik Mjesnog odbora Josipovac, zahvalio je gradskoj upravi na čelu s gradonačelnikom Radićem na još jednoj kapitalnoj investiciji u Josipovcu.

Vrijedna rekonstrukcija

– Moram istaknuti da nam već unatrag nekoliko godina rastu prioriteti i mi kao Vijeće mjesnog odbora imamo znatno veću širinu za ulaganje u njih, u urbanu opremu, kolnike, nogostupe itd. Gradonačelnik je najavio brojne projekte u Josipovcu, na zadovoljstvo svih mještana i na tome smo zahvalni. Istaknuo bih i još jedan veliki projekt u povodu 70 godina Nogometnog kluba Radnik. Gradska uprava uložit će 300.000 eura u rekonstrukciju Sportskog centra Josipovac – kazao je Mihaljević.

Nadzorni inženjer gradilišta Filip Sekulić iz tvrtke Rencon objasnio je da radovi obuhvaćaju gradnju 170 metara otvorenih kanala, 174 metra zatvorenog cjevovoda različitih profila, 184 metra betonskog kanala s rešetkom, 178 metara ceste širine 5,4 metara i 712 metara četvornih parkirališnih površina. Ukupna dužina obuhvata druge faze je oko 550 metara.

Na prostoru kod kapele sv. Jelene i nekadašnjeg pavlinskog samostana u Šenkovcu održana je promocija monografije "Apostoli Insulani. Crkveni red pavlina u Međimurju i integralna studija matičnog samostana" Povijest Tiskana monografija o pavlinima u Međimurju storyeditor/2024-04-22/suma_hrane_djeca.JPG Projekt sadnje više šuma hrane dobitnik je nagrade Zeleni leptir Najveća šuma hrane s više od tisuću stabala posađena je u Koprivnici storyeditor/2024-04-18/Papuk_4.jpg Ubrzo kreće izgradnja brze ceste s četiri trake od Vinkovaca do Županje Gradit će se kružni tokovi, ceste, Trg Vinkovačkih jeseni, zatvorena tržnica