Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska
Povijest

Tiskana monografija o pavlinima u Međimurju

Na prostoru kod kapele sv. Jelene i nekadašnjeg pavlinskog samostana u Šenkovcu održana je promocija monografije "Apostoli Insulani. Crkveni red pavlina u Međimurju i integralna studija matičnog samostana"
1/2
Foto: Međimurska županija

Na prostoru kod kapele sv. Jelene i nekadašnjeg pavlinskog samostana u Šenkovcu održana je promocija monografije "Apostoli Insulani. Crkveni red pavlina u Međimurju i integralna studija matičnog samostana" autorice dr. sc. Marijane Korunek-Medved. Time je Ogranak Matice hrvatske u Čakovcu, sa sunakladnicima Međimurskom županijom, Muzejom Međimurja Čakovec i Centrom za istraživanje Međimurja, predstavio novu vrijednu publikaciju u svojoj Bibliotheci Murodravana. Knjiga obuhvaća razdoblje od osnutka samostana na prostoru današnjeg Šenkovca 1376. godine do ukidanja pavlina i raspuštanja samostana 1786. godine, kao i detaljnu analizu arheoloških nalaza, rekao je predsjednik ogranka Zoran Turk.

storyeditor/2024-04-18/Papuk_4.jpg Ubrzo kreće izgradnja brze ceste s četiri trake od Vinkovaca do Županje Gradit će se kružni tokovi, ceste, Trg Vinkovačkih jeseni, zatvorena tržnica storyeditor/2024-04-18/Slunj_-_C_slager_-_posumljavanje.jpg Akcije pošumljavanja Učenici Srednje škole i stanovnici Slunja sadili nove šume u svom kraju storyeditor/2024-04-19/Park2.jpg Konstrukcija dvorca na pijesku, penjalice, ljuljačke... niknuli u Južnom naselju Novootvoreni park u Samoboru mjesto je igre i druženja za velike i male