Izbornik
Naslovnica Gradovi Slunj
Akcije pošumljavanja

Učenici Srednje škole i stanovnici Slunja sadili nove šume u svom kraju

storyeditor/2024-04-18/Slunj_-_C_slager_-_posumljavanje.jpg
Foto: Grad Slunj U projektu je 120 volontera posadilo 2000 sadnica bukve i smreke

Na području Slunja odrađene su dvije velike akcije pošumljavanja. Čak 150 volontera Šumoboraca posadilo je 2.000 sadnica nove, mješovite šumu u naselju Cvitovići na Svjetski dan šuma, a u akciji je sudjelovalo najviše mladih – izviđači, učenici i profesori Srednje škole Slunj i VII. Gimnazije iz Zagreba, šumari Hrvatskih šuma, predstavnici agencije HEARTH te predstavnici brojnih partnera i pokrovitelja projekta. U drugoj je akciji 13.travnja 120 volontera posadilo dodatnih 2.000 sadnica bukve i smreke na području Donje Gline gdje je šuma ranije stradala zbog bolesti. U pošumljavanje su se uključili i stanovnici Slunja, a bila je to i 90. akcija Šumoboraca u Hrvatskoj kojeg organiziraju Savez izviđača Hrvatske, Hrvatske šume i agencija HEARTH.

– Zahvaljujem svim volonterim koji su slobodno vrijeme poklonili Slunju i pomogli u pošumljavanju ranije oboljelog dijela šume.Učenici, nadam se da ćete u budućnosti ovdje šetati sa svojom djecom i pokazati im šumu koju ste vi sa svojim prijateljima posadili – poručila je M. Puškarić.

storyeditor/2024-04-19/kutina_a_slager__5_.jpg Otklanja se opasnost od poplave sjevernog dijela Kutine Počeli radovi na akumulaciji Polojac, gotova će biti za 3 godine storyeditor/2024-04-19/b_bjelovar_foto.jpg KMC Bjelovar obavlja kazališnu djelatnost, a u Domu kulture postavljen je dio opreme Bjelovar dobiva profesionalnu predstavu, u Dom kulture stižu eminentna glumačka imena storyeditor/2024-04-19/PXL_250423_99557618.jpg Otvorena eko-etno kuća u Vrpolju Nova kockica u mozaiku kulturno-turističke ponude Brodsko-posavske županije