Izbornik
Naslovnica Gradovi Bjelovar
KMC Bjelovar obavlja kazališnu djelatnost, a u Domu kulture postavljen je dio opreme

Bjelovar dobiva profesionalnu predstavu, u Dom kulture stižu eminentna glumačka imena

storyeditor/2024-04-19/b_bjelovar_foto.jpg
Foto: Bjelovar NA DASKAMA Doma kulture predstava "Čaruga" premijerno će biti izvedena sredinom svibnja

Prvi put nakon šezdesetih godina prošlog stoljeća Bjelovar dobiva svoju profesionalnu predstavu u kojoj naslovnu ulogu igraju Bjelovarčanin Bojan Navojec te Nina Violić. Uz njih glumit će i Sreten Mokrović, Frano Mašković, Ružica Maurus, Pavle Vrkljan, Ivan Čuić, Vedran Živolić i Pavle Matuško. Riječ je o predstavi "Čaruga" Ivana Kušana, čija je producentica Dubravka Vrgoč, inače novoizabrana intendantica riječkoga HNK, a sve se odvija pod redateljskom palicom Ivice Buljana, ravnatelja Drame Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu. Na daskama Doma kulture "Čaruga" premijerno će biti izvedena sredinom svibnja.

– Nije nama prvi put da idemo glumiti u Bjelovar. Postoji to jedno uzbuđenje koje se ne može usporediti ni s jednim drugim kada radiš u nekoj instituciji, to stvaranje novog prostora. Već je to zabavno i uzbudljivo. U ovoj predstavi okupili su se moji kolege iz ZKM-a, koji su mi nedostajali, i mladi kolege s kojima još nisam radila. Da uopće idemo u Bjelovar tjedan dana, pa da ćemo se opet vratiti tu, pa opet ići u Bjelovar... to je gerilski sistem rada koji jako volim. Beskrajno sam sretna što ponovno radim s Ivicom jer već nekih 15 godina istražujemo scenski, glumački, performativni prostor koji je, mislili smo, završio u HNK s tim nekim mojim velikim ulogama i Ivičinim predstavama. Ali beskrajno sam sretna da smo nastavili raditi dalje – poručuje Nina Violić.

Inače, na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Bjelovara odlučeno je kako KMC Bjelovar kreće s obavljanjem kazališne djelatnosti, a i u Domu kulture postavljen je dio opreme za kazališnu rasvjetu, kao i potrebnu tonsku opremu ukupne vrijednosti 48 tisuća eura. Sukladno tome, krenula je i KMC produkcija predstave, a redatelj Ivica Buljan odabrao je i okupio glumačku postavu te započeo s probama za profesionalnu bjelovarsku predstavu.

Prilika je ovo i da se najavi 21. BOK fest koji će početi 26. travnja, a tijekom kojega će se održati 11 predstava i 12 izvedbi.

storyeditor/2024-04-19/Most_2.jpg Ugovorena vrijednost radova iznosi 2,91 milijun eura U godinu dana sagrađen most Metlinci na Vučici kod Valpova storyeditor/2024-04-19/Projekt_rekonstrukcije_i_dogradnje_Hitne_sluzbe_u_Cazmi.jpg Hitna ostaje u Domu zdravlja, ali seli se u podrumski dio zgrade 'Ovaj projekt znatno će podići razinu zdravstvene zaštite u Čazmi' storyeditor/2024-04-19/praznik_rada_B.JPG Uz tradicionalnu proslavu i 26. sajam cvijeća u središtu Koprivnice Podravkin grah i koncert Prljavaca za Praznik rada