Izbornik
Naslovnica Gradovi Čazma
Hitna ostaje u Domu zdravlja, ali seli se u podrumski dio zgrade

'Ovaj projekt znatno će podići razinu zdravstvene zaštite u Čazmi'

storyeditor/2024-04-19/Projekt_rekonstrukcije_i_dogradnje_Hitne_sluzbe_u_Cazmi.jpg
Foto: Grad Čazma NAJAVLJENO je apliciranje na različite izvore financiranja kako bi se osigurala sredstva potrebna za rekonstrukciju i modernizaciju
Najavljen je veliki projekt rekonstrukcije Ispostave Zavoda za hitnu medicinu u Čazmi, čija je vrijednost nešto više od 620 tisuća eura

Župan Marko Marušić i gradonačelnik Grada Čazme Dinko Pirak, u društvu čelnih ljudi županijskih zdravstvenih ustanova, zajedno su posjetili ispostavu Doma zdravlja u Čazmi i najavili niz novih ulaganja radi postizanja još kvalitetnije zdravstvene skrbi i stvaranja optimalnih uvjeta za zdravstveno osoblje i pacijente.

– Naš zajednički cilj bio je olakšati roditeljima da ne moraju voditi svoje osnovnoškolce, bilo na pregled, cijepljenje ili na nešto drugo u Bjelovar ili druge gradove. Organizirali smo dolazak liječnika kako bi svi roditelji s djecom mogli obaviti potrebne preglede u Čazmi, a tako i u svim našim ispostavama Doma zdravlja – rekao je bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić i najavio veliki projekt rekonstrukcije Ispostave Zavoda za hitnu medicinu u Čazmi.

– Završen je projekt izrade projektno-tehničke dokumentacije Ispostave za hitnu medicinu u Čazmi, gdje planiramo ići u potpunu rekonstrukciju, a vrijednost projekta je nešto više od 620 tisuća eura. Namjeravamo aplicirati na različite izvore financiranja kako bismo osigurali sredstva potrebna za rekonstrukciju i modernizaciju – istaknuo je Marušić i najavio planove za energetsku obnovu zgrade Doma zdravlja u Čazmi.

Suradnja sa županijom

Gradonačelnik Grada Čazme Dinko Pirak pohvalio je odličnu suradnju s Bjelovarsko-bilogorskom županijom, zahvalio na razumijevanju županu Marušiću kad su u pitanju potrebe za ulaganjima u čazmanski Dom zdravlja, ističući posebnu potrebu za proširenjem i modernizacijom prostora Hitne službe.

– Prošlo je otprilike šest mjeseci otkad smo govorili o potrebi novih prostora za Hitnu službu. U tom smo vremenu ishodili građevinsku dozvolu za lijep projekt kojim ćemo, vjerujem, znatno podići razinu zdravstvene zaštite u Čazmi. Zajednički smo obnovili i prostor koji će koristiti Zavod za javno zdravstvo pri pregledu budućih prvašića. Dobro je da građani Čazme imaju tu uslugu u Čazmi – rekao je gradonačelnik Pirak te najavio aktivno sudjelovanje Grada Čazme u daljnjim poboljšanjima, kao što su proširenje parkirališta i pristupnih cesta za buduće prostore Hitne službe.

Zamjenik ravnatelja Zavoda za hitnu medicinu Bjelovarsko-bilogorske županije Branko Novković istaknuo je kako Ispostava Zavoda za hitnu medicinu u Čazmi već dulje vrijeme djeluje u prilično lošim uvjetima. U proteklih desetak godina otkako je osnovana, Ispostava se nalazila u prostoru koji, iako adekvatan, nije dugoročno održiv za pružanje kvalitetne zdravstvene skrbi pacijentima.

Bolji pristup

– Upravo uz pomoć Županije i našeg apela, kao i djelatnika i svih ostalih aktera, dobili smo zeleno svjetlo od Županije za realizaciju ovakvog hvalevrijednog projekta. Zahvaljujem županu Marušiću i ravnatelju Doma zdravlja koji su prepoznali našu inicijativu te smo zajedno pronašli prostor za ovu važnu inicijativu. Hitna ostaje u Domu zdravlja, ne napušta centar grada. Selimo je u podrumski dio zgrade, što će osigurati bolji pristup pacijentima koji su teže pokretni i onima kojima je potrebna hitna služba. Vjerujem da će novi prostor biti ugodno okruženje za sve nas – rekao je Novković.

Čazmanski gradonačelnik Dinko Pirak još je jednom pozdravio ovaj potez u nadi da će novi ultrazvučni aparat u Domu zdravlja u Čazmi smanjiti liste čekanja na ultrazvučna snimanja, koje su trenutačno prilično dugačke.

storyeditor/2024-04-19/IMG_7834_1500x1000.jpg Sredstva za braniteljske i stradalačke udruge Virovitičko-podravske županije Potpisani ugovori s 37 udruga vrijedni 32.300 € storyeditor/2024-04-19/PXL_090608_55.jpg Donesena je i odluka o prodaji devet nekretnina u vlasništvu Međimurske županije Odlučeno je, Međimurska popevka dobila svoj dan – 28. studenog! storyeditor/2024-04-19/smz_b_slager_vatrogastvo.jpeg Objavljen javni poziv Za obnovu vatrogasnih objekata 12,3 milijuna eura