Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Sredstva za braniteljske i stradalačke udruge Virovitičko-podravske županije

Potpisani ugovori s 37 udruga vrijedni 32.300 €

storyeditor/2024-04-19/IMG_7834_1500x1000.jpg
Foto: Kristijan Toplak FINANCIJSKA SREDSTVA udrugama su dodijeljena za programe i projekte

Potpisani su ugovori o dodjeli financijskih sredstava programima i projektima braniteljskih i stradalačkih udruga koji su od interesa za Virovitičko-podravsku županiju u 2024. godini. Potpisano je 37 ugovora u vrijednosti od 32.300 eura.

– Za braniteljske udruge proizašle iz Domovinskog rata s područja Virovitičko-podravske županije ove su godine izdvojena dvostruko veća sredstva u odnosu na razdoblje prije dvije godine. Izdvojena sredstva su za aktivnosti naših braniteljskih udruga, obljetnice vezane za spomen na Domovinski rat te očuvanje istine o Domovinskom ratu. Tu su i komemoracije i razne sportske aktivnosti, a sve u cilju da se nikad ne zaborave oni koji su svoje živote utkali u temelje naše države. Ovo su jedne od najaktivnijih udruga na području naše županije i doista su zavrijedile da se taj iznos poveća jer su i njihove aktivnosti svake godine sve brojnije i posjećenije. Osim ovih sredstava, Županija organizira i prijevoz autobusima za Dan sjećanja na žrtvu Vukovara, te za obljetnice vojno-redarstvenih operacija "Bljesak" i "Oluja" kako bi svi branitelji s područja županije mogli nazočiti i tim važnim obljetnicama – rekao je župan Andrović.

Mato Bubaš, predsjednik Odbora za hrvatske branitelje VPŽ-a, istaknuo je kako sve udruge s područja županije vrijedno organiziraju i sudjeluju na raznim manifestacijama

– Odbor je raspodijelio sredstva po uzoru na prijašnje godine i mislim da su sve udruge zadovoljne jer te udruge participiraju i u gradovima i općinama – rekao je Bubaš. 

storyeditor/2024-04-19/smz_b_slager_vatrogastvo.jpeg Objavljen javni poziv Za obnovu vatrogasnih objekata 12,3 milijuna eura storyeditor/2024-04-19/WhatsApp-Image-2024-04-15-at-12_29_44.jpeg U Ilirskoj ulici u Osijeku Stambena zajednica za rehabilitirane ovisnike U PROJEKTE vodnog gospodarstva od 2016. uloženo je 4,4 milijarde eura Prije puštanja u pogon napravljeno je 316 kilometara novog cjevovoda Otvoreno Vodocrpilište Kosnica koje će vodom opskrbljivati 105.000 stanovnika