Izbornik
Naslovnica Gradovi Osijek
U Ilirskoj ulici u Osijeku

Stambena zajednica za rehabilitirane ovisnike

storyeditor/2024-04-19/WhatsApp-Image-2024-04-15-at-12_29_44.jpeg
Foto: Osijek KORISNICI stambene zajednice rehabilitirani su ovisnici koji su prošli intenzivan psihosocijalni program odvikavanja

U Ilirskoj ulici u Osijeku sagrađena je i opremljena stambena zajednica za rehabilitirane ovisnike vrijedna gotovo 1,7 milijuna eura i u cijelosti financirana novcem iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Novi objekt ukupne je površine 650 četvornih metara, a projekt je provela Udruga za borbu protiv ovisnosti Ne-ovisnost, koja na području Osijeka uspješno djeluje već 21 godinu.

Potporu udruzi iskazali su osječki gradonačelnik Ivan Radić, potpredsjednik Vlade RH i ministar obrane Ivan Anušić te zamjenik župana koji obnaša dužnost osječko-baranjskog župana. Oni su ujedno obišli novu stambenu zajednicu.

– Čestitam udruzi Ne-neovisnost te njezinu predsjedniku i gradskom vijećniku Tomislavu Mišetiću na ovom hvalevrijednom projektu. Udruga Ne-ovisnost izašla je iz lokalnih okvira i prerasla u nacionalne. Čestitam im i na tome što ne samo da se bave rehabilitacijom ovisnika nego rade i na prevenciji, posebice kod djece i mladih. To je dodana vrijednost u našem gradu, stoga ih Grad Osijek financijski podržava natječajima i nastavit će to činiti i ubuduće – poručio je osječki gradonačelnik Radić.

Korisnici stambene zajednice rehabilitirani su ovisnici koji su prošli intenzivan psihosocijalni program odvikavanja u okviru terapijske zajednice Ne-ovisnost. Stambena zajednica, odnosno organizirano stanovanje za rehabilitirane ovisnike, osmišljena je tako da se dodatno ojačaju psihološke i socijalne predispozicije korisnika koji osnažuju izglede za stabilnu i trajnu apstinenciju. 

tradicionalna prvosvibanjska biciklijada Grad Karlovac Prvosvibanjska biciklijada – nešto je duža, ali puno zabavnija storyeditor/2024-04-18/foto_-_OS_Ivana_Gorana_Kovacica.JPG Ulaganje u obrazovanje Suglasnost za gradnju nove zgrade OŠ Ivana Gorana Kovačića storyeditor/2024-04-18/Slunj_-_B_slager_-pumptrack_2.jpeg U Slunju izgrađena pumptrack staza vrijedna 67.648,88 eura Djeca jedva dočekala novo mjesto druženja pokraj škole