Izbornik
Naslovnica Gradovi Karlovac
Grad Karlovac

Prvosvibanjska biciklijada – nešto je duža, ali puno zabavnija

tradicionalna prvosvibanjska biciklijada
1/3
Foto: Grad Karlovac
Ove se godine vozi ruta duga 17 kilometara od Korza do ŠRC Korana gdje je predviđena okrepa i druženje uz glazbu i animaciju. Lani je na biciklijadi bilo 2500 građana, ove godine Grad priželjkuje i više sudionika

Grad Karlovac i ove je godine organizator tradicionalne Prvosvibanjske biciklijade. Naime, nakon što je Grad lani preuzeo organizaciju ove čak 30 godina stare i Karlovčanima omiljene manifestacije, sudionici su bili iznimno zadovoljni što se tradicija nastavila s novom rutom i okupljanjem u Športsko-rekreacijskom centru Korana.

Ove godine duža ruta

Stoga i ove godine 1. svibnja neradni dan građani mogu iskoristiti za druženje. Biciklijada kreće s Korza, a cilj će biti na ŠRC-u Korana, gdje sve bicikliste očekuje okrepa, besplatan grah, piće, zabavni i animacijski program kojem se posebno raduju djeca, a najsretnije čekaju i nagrade sponzora. Glavna je nagrada dva puna pansiona u hostelu Selce za četiri osobe, a tu su i nagrade koje dijele Karlovačka banka, Karlovačko i Aquatika.

Okupljanje sudionika počinje u 8 sati ispred fontane na Korzu gdje će se dijeliti sponzorske majice te kuponi za nagradnu igru. Sudionici će ove godine voziti pet kilometara dužu rutu pa će pedalirati 17 kilometara: od Korza, preko Dubovca, Borlina, Donje Jelse, Brodaraca, Hrnetića gdje će se okrenuti i istom rutom do Dubovca, Novog centra, Grabrika i Rakovca doći do ŠRC Korana.

– U slučaju kvara, kao i svake godine, na začelju kolone bit će vozilo popularnog naziva "metla" koje će po potrebi biti dostupno svim sudionicima. Pripremili smo i podjelu besplatnog graha i pića, u Aquatici će biti DJ, a pridružit će nam se i djelatnici PU karlovačke i predstaviti kampanju "Postani policajac/policajka", način registracije bicikala, opremu policije i druge zanimljivosti – najavila je Daniela Peris, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, razvoj grada i fondove EU. Lani je na biciklijadi sudjelovalo oko 2500 građana koji su po lijepom vremenu uživali u vožnji po svome gradu.

Foto: Grad Karlovac

– Prošle godine bilo je oko 2500 sudionika, ove godine očekujemo još i više. Vjerujemo da će biti lijepo vrijeme te pozivam sve Karlovčane da nam se s obiteljima pridruže na biciklijadi i da provedu ugodan dan na otvorenom u druženju i zabavi – dodala je D. Peris.

I ove godine Karlovačka banka podupire organizaciju karlovačke biciklijade, riječ je o suradnji koja traje već više od dva desetljeća.

– Od tada je to preraslo u događaj koji ima posebno mjesto u srcima Karlovčana. Vjerujemo i dalje u dobru suradnju s Gradom i nadamo se da ćemo biti sve bolji i bolji. Pozivam građane da se i ove godine u velikom broju odazovu na ovu svima nam dragu manifestaciju – kazala je Kristina Hata, direktorica marketinga Karlovačke banke.

Cjelodnevni program

Brojne aktivnosti po završetku biciklijade pripremili su i u Slatkovodnom akvariju Aquatika. Stoga je ravnateljica Aquatike Margarita Maruškić Kulaš pozvala sve sudionike, ali i obitelji s djecom da im se pridruže u bogatom cjelodnevnom programu koji su pripremili za sve posjetitelje. Istaknula je i kako je Aquatika ustanova koja potiče održivost, boravak u prirodi i očuvanje okoliša, zbog čega je i prigodna finalna destinacija biciklijade.

– Organiziramo brojna događanja i u Aquatici, ali i na obali rijeke Korane, na livadi uz šetnicu koja i inače tijekom godine privlači brojne posjetitelje, pa stoga i sada pozivamo naše sugrađane i goste da dođu, uživaju i nešto i nauče. Od 11 do 14 sati na livadi kod šetnice će biti organizirane brojne aktivnosti za djecu i roditelje, društvene igre i rekreacija – kazala je Margarita Maruškić Kulaš.

Gradonačelnik Damir Mandić istaknuo je kako su reakcije građana, nakon što je Grad preuzeo organizaciju biciklijade, izrazito pozitivne te da je Grad s partnerima i ove godine pripremio puno kvalitetnih sadržaja.

– Mislim da je ovogodišnja ruta dosta zanimljiva i izazovna, za grupno bicikliranje baš vesela. Vjerujem da se zaista vodila briga o svemu i nadam se da ćemo i dalje voziti bicikle ne samo taj dan već i ostale jer naš je grad zaista povoljan za to – poručio je Damir Mandić.

Damir Mandić grad karlovac Karlovac i u 2024. ide u projekte koji će preobraziti lice grada geotermalna istražna bušotina grad karlovac Na dubini od 2,5 km želimo doći do tople vode koja će grijati grad storyeditor/2024-03-22/zvijezda_radovi_2.jpg Samo ulaganja u Zvijezdu iz EU projekta i Grada vrijedna su gotovo 16 milijuna eura Stara karlovačka jezgra u velikom projektu kojim će dobiti novo lice