Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Objavljen javni poziv

Za obnovu vatrogasnih objekata 12,3 milijuna eura

storyeditor/2024-04-19/smz_b_slager_vatrogastvo.jpeg
Foto: SMŽ Uz pomoć Vlade Republike Hrvatske Sisačko-moslavačka županija osigurala je 12,3 milijuna eura za obnovu vatrogasnih domova stradalih u potresu, a koje koriste dobrovoljna vatrogasna društva i javne vatrogasne postrojbe

Uz pomoć Vlade Republike Hrvatske Sisačko-moslavačka županija osigurala je 12,3 milijuna eura za obnovu vatrogasnih domova stradalih u potresu, a koje koriste dobrovoljna vatrogasna društva i javne vatrogasne postrojbe. Sisačko-moslavačka županija objavila je novi javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za obnovu objekata javnih vatrogasnih postrojbi i dobrovoljnih vatrogasnih društava na potresom pogođenom području.

– Na raspolaganju je 12,3 milijuna eura, što bi trebalo biti dostatno za obnovu svih objekata na temelju procjena koje ste nam dostavili. Prošli javni poziv morali smo poništiti zbog proceduralne pogreške. Također vam želim skrenuti pozornost na to da vodite brigu o prijavama, jer u prethodnom javnom pozivu od 41 prijave njih 26 imalo je pogrešku – rekao je župan Celjak na sastanku s predstavnicima DVD-a i JVP-a koji je održan u Kulturno-povijesnom centru Sisačko-moslavačke županije u Sisku.

– Osim obnove objekata koje koriste vatrogasci, a koja je obuhvaćena ovim javnim pozivom, osigurali smo našim vatrogascima putem Fonda solidarnosti EU opremu koja je uništena u potresu – dodao je župan Celjak.

Javni poziv, dostupan na www.smz.hr, otvoren je do 15. svibnja 2024. godine. Na njega se mogu prijaviti sve javne vatrogasne postrojbe i dobrovoljna vatrogasna društva na području Sisačko-moslavačke županije čiji su objekti stradali u potresima 28. i 29. prosinca 2020. godine te u potresima koji su uslijedili nakon toga. 

U PROJEKTE vodnog gospodarstva od 2016. uloženo je 4,4 milijarde eura Prije puštanja u pogon napravljeno je 316 kilometara novog cjevovoda Otvoreno Vodocrpilište Kosnica koje će vodom opskrbljivati 105.000 stanovnika tradicionalna prvosvibanjska biciklijada Grad Karlovac Prvosvibanjska biciklijada – nešto je duža, ali puno zabavnija storyeditor/2024-04-18/foto_-_OS_Ivana_Gorana_Kovacica.JPG Ulaganje u obrazovanje Suglasnost za gradnju nove zgrade OŠ Ivana Gorana Kovačića