Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
Otvorena eko-etno kuća u Vrpolju

Nova kockica u mozaiku kulturno-turističke ponude Brodsko-posavske županije

storyeditor/2024-04-19/PXL_250423_99557618.jpg
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL U OBJEKTU se može vidjeti Slavonija kakva je nekad bila

Turisti koji su upoznali hrvatsku obalu sve više žele upoznati i kontinentalnu Hrvatsku, osobito Slavoniju i Baranju, koja itekako ima što pokazati.

Brodsko-posavska županija prošle se godine našla na petom mjestu po rastu broja turističkih noćenja, i to za 17,2 posto, a u prvih šest mjeseci prošle godine bila je čak i na prvom mjestu po rastu noćenja. Rezultat je to kontinuiranog ulaganja u turističke proizvode i sadržaje, intenzivne promocije na domaćim i stranim tržištima, suradnje javnog i privatnog sektora i prepoznavanja potreba i zahtjeva turističkih trendova.

Turističku ponudu istočnog dijela Brodsko-posavske županije upotpunilo je nedavno otvorenje eko-etno kuće u Vrpolju. Riječ je o objektu u kojem se može vidjeti Slavonija kakva je nekad bila, sa sobom u kojoj su izložene narodne nošnje, više od 40 predmeta koji su se prije stotinjak godina koristili u svakodnevnom životu i tek nekoliko metara udaljenim ugostiteljskim objektom Teka u kojem se može uživati u eno-gastro ponudi.

– Ovo je jedna kockica u mozaiku. Mi uvijek komuniciramo ključne turističke proizvode, a to su kulturna i tradicijska baština, aktivni turizam uz čist i zdrav okoliš i eno-gastro ponuda. Svega toga pomalo ima i u ovoj općini – rekla je Ružica Vidaković, direktorica Turističke zajednice Brodsko-posavske županije.

Nositelj projekta izgradnje eko-etno kuće bila je Općina Vrpolje, a partneri Spomen-galerija Ivana Meštrovića, Turistička zajednica Brodsko-posavske županije i tvrtka Runolist. Tehničku potporu tijekom pripreme i realizacije projekta pružio je Centar za razvoj Brodsko-posavske županije. Projekt vrijedan više od milijun eura s 85 posto sredstava sufinancirala je Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj. 

storyeditor/2024-04-19/Projekt_rekonstrukcije_i_dogradnje_Hitne_sluzbe_u_Cazmi.jpg Hitna ostaje u Domu zdravlja, ali seli se u podrumski dio zgrade 'Ovaj projekt znatno će podići razinu zdravstvene zaštite u Čazmi' storyeditor/2024-04-19/praznik_rada_B.JPG Uz tradicionalnu proslavu i 26. sajam cvijeća u središtu Koprivnice Podravkin grah i koncert Prljavaca za Praznik rada storyeditor/2024-04-19/IMG_7834_1500x1000.jpg Sredstva za braniteljske i stradalačke udruge Virovitičko-podravske županije Potpisani ugovori s 37 udruga vrijedni 32.300 €