Izbornik
Naslovnica Gradovi Rijeka
PRIHOD NAMIJENJEN CENTRU ZA AUTIZAM RIJEKA

Prodajna izložba fotografija 'Nasmijana lica Riječkog karnevala' na Korzu

Foto: Grad Rijeka
Prikuplja se novac za komunikacijski softver GRID3 tvrtke Smartbox koji će učenicima s autizmom pomoć komunicirati, kontrolirati okolinu i upotrebljavati računalo

Kao humanitarni epilog Riječkog karnevala od petka, 28. veljače na panoima na Korzu postavljena je deveta prodajna izložba fotografija „Nasmijana lica Riječkog karnevala“ Foto studija Kurti, čiji je prihod namijenjen Centru za autizam Rijeka.

Čudesan svijet Petra Sabola ČUDESAN SVIJET PETRA SABOLA U MUZEJU MEĐIMURJA ČAKOVEC Najnagrađivaniji hrvatski fotograf održao prvu samostalnu izložbu u rodnom Čakovcu

Nikola Kurti, vlasnik Foto studija Kurti, iznio je detalje izložbe „Nasmijana lica Riječkog karnevala“  koja će krasiti Korzo.

Fotografije će se moći pogledati i odabrati na velikim panoima od 11 sati, a još veći izbor fotografija Riječkog karnevala bit će dostupan na internetskim stranicama www.fotokurti.com i u Foto studiju Kurti. Fotografije se će se moći kupiti uokvirene – u manjem i u većem formatu. Uplatnice se nalaze u svim poslovnicama Foto studija Kurti te u Turističkom informativnom centru na Korzu, a uplate direktno idu na račun Centra za autizam Rijeka.

Rijeka: Vrh Učke prekriven snijegom Najviša planina istarskog poluotoka Vrh Učke prekriven snijegom

Sanja Barić, predstavnica Centra za autizam Rijeka, kojem su i namijenjeni svi prihodi od prodaje fotografija s ovogodišnje izložbe, izrazila je zadovoljstvo što je Foto studio Kurti odabrao upravo Centar za autizam, gdje je pomoć više nego potrebna.

Prikuplja se novac za komunikacijski softver GRID3 tvrtke Smartbox koji će učenicima s autizmom pomoć komunicirati, kontrolirati okolinu i upotrebljavati računalo. Podržan je na Windows platformi te je lagan za instalaciju i korištenje.

Potpisan Ugovor o financiranju izgradnje sortirnice u Mihačevoj Dragi Potpisan Ugovor o financiranju izgradnje sortirnice vrijedan 37,3 milijuna kuna

Ove je godine bilo mnogo humanitarnih akcija tijekom Riječkog karnevala, a njihovu je važnost istaknula predstavnica Turističke zajednice grada Rijeke Ines Boban-Štiglić na završnoj konferenciji za novinare Riječkog karnevala.

Riječani su pokazali humanost organizacijom tradicionalnog karnevalskog dobrovoljnog darivanja krvi, Noći krinolina i humanitarnim dječjim maskenbalom Inner Wheel kluba Rijeka na brodu Marina, karnevalska udruga Čiket organizirala je dva humanitarna partya, Udruženje obrtnika organiziralo je humanitarnu prodaju jote, a Grad Rijeka, Turistička zajednica grada Rijeke, Rotary Club Rijeka – Sv. Vid te Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja organizirali su Humanitarni karnevalski bal.