Izbornik
Naslovnica Gradovi Kutina
Promocija znanosti u kutinskoj osnovnoj školi

Projekt “Sa STEMom raSTEMo” u OŠ Vladimira Vidrića

Foto: Kutina
– Učenici su imali priliku samostalno izvoditi pokuse na radionicama kemije i fizike, samostalno mikroskopirati, programirati robote i koristiti digitalne platforme – objasnila je voditeljica projekta Matea Baltorinić

Osnovna škola Vladimira Vidrića u Kutini bila je domaćin projekta “Sa STEMom raSTEMo”, u koji su bili uključeni učenici trećih i četvrtih razreda ove škole. Projekt provodi Društvo naša djeca Jastrebarsko.

– Cilj ovog STEM projekta je jačanje prirodno-znanstvene komponente ne samo u  našem gradu već i globalno. Projekt vrijedan 2,3 milijuna kuna financiran je 85 posto sredstvima EU, a 15 posto sredstvima iz proračuna RH – rekla je predsjednica DND-a Jastrebarsko, ujedno autorica projekta prof. Nikolina Ribarić naglasivši da će on biti predstavljen u svih 20 županija.

Tim povodom je došao i u Kutinu gdje su učenici uz pomoć voditeljice projekta prof. Mateje Baltorinić upoznali nove predmete.

– Učenici su imali priliku samostalno izvoditi pokuse na radionicama kemije i fizike, samostalno mikroskopirati, programirati robote i koristiti digitalne platforme – objasnila je voditeljica projekta Baltorinić.

Reakcije učenika više su nego dobre i ta povratna informacija govori o važnosti sve ranije popularizacije znanosti ovakvim i sličnim projektima.

Ravnateljica OŠ Vladimira Vidrića Snježana Coha zadovoljna je što je ta škola jedna od njih 20 u Republici Hrvatskoj  koje su uključene u ovaj projekt, a jedina u Sisačko-moslavačkoj županiji.

– Drago mi je da je naša škola prepoznata kao ona koja je  otvorena projektima i da smo imali priliku našim učenicima približiti STEM područja – rekla je ravnateljica OŠ Vladimira Vidrića, Snježana Coha.