Izbornik
Naslovnica Gradovi Velika Gorica
Akcija za ljepše Novo Čiče

Proljetne praznike proveli sadeći cvijeće

Akcija u Novom Čiču
Foto: Grad Velika Gorica
Svoje proljetne praznike najmlađi članovi KUD-a Čiče odlučili su provesti uljepšavajući izgled etnosela Novo Čiče

Članovi KUD-a Čiče proljetne su praznike odlučili provesti radno. Tako su najmlađi članovi društva zasukali rukave i svojim trudom i zalaganjem učinili Etno naselje Novo Čiče još ljepšim mjestom punim cvijeća. Osim rada u vrtu koje je uključivalo sadnju cvijeća i drveća, čistili su travnjake, bojali klupe... Akcija za ljepše Novo Čiče održala se i lani, a jedna od redovitih sudionica djevojčica Helena rekla je kako joj rad tijekom praznika ne pada teško.

Stipendije za učenike zrakoplovne škole Budući zaposlenici HRZ-a Stipendije MORH-a za zrakoplovne tehničare: nakon škole osiguran im i posao

– Sviđa mi se ovo što radimo jer se i na ovaj način mogu družiti sa svojim prijateljima iz KUD-a – kazala je Helena kojoj su u sadnji pomogle prijateljice Marija i Martina. Djevojčice su bile itekako kreativne pa su cvijeće sadile i u starim čizmama.

– Sviđa mi se novi izgled ograde i nije mi prije palo na pamet da bi i čizme mogle poslužiti kao posuda za cvijeće – rekla je Marija.

Cijenimo i volimo svoje selo

Predsjednik KUD-a Čiče i voditelj Etno naselja Novo Čiče Stipo Duvnjak zna da najmlađe treba od malena učiti pomagati jedni drugima, ali i sudjelovati u bilo kakvim djelatnostima i akcijama koje mogu pridonijeti boljitku zajednice. A pokazati na vlastitom primjeru kako se to radi, najbolji je početak napretka.

– Nije teško okupiti djecu jer i oni, ali i njihovi roditelji, prepoznaju zabavu u ovakvoj vrsti rada. Kako nama pomažu brojni mještani u mnogim stvarima kada je riječ o pomaganju rada KUD-a, tako mi njima vratimo i pokažemo da cijenimo naše selo, ali najviše njihov trud što nam pomažu. Malo oni nama, malo mi njima i tako to ide. Želimo urediti naše naselje da bude još ljepše i da ponosno možemo šetati njime. A svaka nova ruža i svaka nova stabljika, posebice ako je zasađena s ljubavlju i pažnjom kao što su zasađene ove naše, tomu pridonosi – rekao je voditelj KUD-a Stipo Duvnjak.

U cijelu priču bio je uključen i Volonterski centar Velika Gorica koji je u planu imao odraditi deset akcija uređenja na području grada, no sada ih već imaju šesnaest iza sebe. Naime, KUD Čiče akciju uređenja etnosela prijavio je Volonterskom centru nakon uspješnog postavljanja ploče u dvorištu KUD-a.

Akcije Volonterskog centra

– Nakon uskrsnih akcija bojenja pisanica, posjeta domu umirovljenika na Ključić Brdu, krenuli smo s radovima na otvorenome s obzirom na to da dolazi proljeće. Prva akcija bila je postavljanje ploče u dvorištu KUD-a, a ovo je druga akcija koja je organizirana radi uređenja naselja – rekla je Ana Peternac Bučan, voditeljica Volonterskog centra Velika Gorica te dodala kako bi se ovakve akcije trebale pokrenuti i u drugim mjestima jer osim što se radi na poboljšanju izgleda okoliša, akcijama se potiče i druženje među mještanima.

otpad Online mjere Uvodi se elektronički obrazac za dojavu lokacija deponija Velika Gorica Siguran grad Broj kaznenih djela u Gorici ispod prosjeka države