Izbornik
Naslovnica Gradovi Sisak
Metalurški fakultet u sisku

Promovirano 24 diplomanata: 'U našoj struci posla ima uvijek'

Obilježen dan Metalurškog fakulteta
1/7
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
Diplomanti su svoje diplome primili na svečanosti povodom Dana fakulteta

- Posla u našoj struci ima uvijek. Ja sam, evo, diplomirao i našao posao u ljevaonici u Čakovcu. Odlično mi je bilo studirati u Sisku, nadam se nastavku usavršavanju u ovoj struci i da će cijela država imati koristi od mog školovanja, a ja se obogatiti, naravno - rekao nam je Zagrepčanin Desimir Bobinac, novopečeni mag.ing. metalurgije smjera ljevarstvo.

On je bio jedan od 24 diplomanata koji su u utorak promovirani na Metalurškom fakultetu, a svoje su diplome primili na svečanosti povodom Dana fakulteta.

Osamnaest ih je na preddiplomskom i šest na diplomskom studiju.

- Zadovoljni smo brojem upisanih, ali radimo na daljnjoj promociji naše struke. Svi koji završe ovaj fakultet hvale se da su brzo dobili posao. Za sada imamo dva smjera na preddiplomskom i diplomskom smjeru – metalurško inženjerstvo i industrijsku tehnologiju, ali radimo i na dva nova smjera  - kazuje docent Ivan Ivec, prodekan za nastavu.

Rad ove visokoškolske ustanove  pohvalio je i rektor zagrebačkog Sveučilišta Damir Boras.

- Ova ustanova, iako je prvi pogled riječ o industriji koja se gasi, ima veliku perspektivu i vidi se to posebno zadnjih godina da metalurgija ima veliku budućnost u maloj specijaliziranoj industriji koja treba proizvode od metala. Ovdje je znanost na vrhunskoj svjetskoj razini i time ponosimo– rekao je u Sisku Damir Boras.