Izbornik
Naslovnica Gradovi Garešnica
Sjednica Gradskog vijeća Garešnice

Proračun smanjen jer je dio projekata prenesen u sljedeću godinu

Foto: Damir Špehar/PIXSELL
Sljedeći će tjedan Garešnicu posjetiti dvije ministrice, Nina Obuljen Koržinek i Nataša Tramišak

Hrvatska knjižnica i čitaonica “Đuro Sudeta” Garešnica svečano će biti otvorena 21., a Centar za posjetitelje 28. studenoga. Na oba će događaja prisustvovati članovi Vlade – na otvorenju knjižnice ministrica Nina Obuljen Koržinek, a na otvorenju Centra za posjetitelje ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak.

Rekao je to gradonačelnik Garešnice Josip Bilandžija na zadnjoj sjednici gradskog vijeća. Sve usvojene odluke na sjednici donesene su jednoglasno, nakon izvješća za prvo polugodište uslijedile su izmijene programa vezane uz izmjenu ovogodišnjeg gradskog proračuna.

Podsjetimo, prvotni je proračun izglasan lanjskog prosinca iznosio nešto više od 74 milijuna kuna. Prva izmjena uslijedila je u lipnju, 
a na ovoj posljednjoj sjednici jednoglasno je izglasana druga izmjena pa sada proračun iznosi 49 milijuna i 456 tisuća kuna. 
Najvažniji razlog zbog kojeg je došlo do rebalansa proračuna je taj što je dio projekata prenesen u sljedeću godinu zato što ove nisu bili raspisani natječaji na koje bi grad kandidirao projekte planirane proračunom.