Izbornik
Naslovnica Gradovi Kutina
Potpisani ugovori o kupoprodaji nekretnina u poslovnoj zoni

Proširenje djelatnosti u Poduzetničkim zonama i otvaranje novih radnih mjesta

storyeditor/2024-08-22/Kutina_b_slaget_poduzetnici_1.jpg
Foto: Kutina Zemljište je prodano po povlaštenim uvjetima, odnosno cijena zemljišta određena je Programom razvoja poslovnih zona Grada Kutine u visini od 4 eura po četvornom metru

Gradonačelnik Zlatko Babić proteklih je dana potpisao Ugovore o kupoprodaji nekretnina u Poslovnoj zoni Kutina II i Poslovnoj zoni Kutina III Krč. Ugovori su potpisani s tvrtkama ŠMIT ELECTRONIC iz Kutine u PZK III, ukupne površine 6675 četvornih metara i vrijednosti 26.700 eura, zatim NORD PROJEKT BIRO iz Međurića u PZK III, ukupne površine 4169 kvadrata i vrijednosti 16.700 eura, te Zajednicom ponuditelja AeroLink Components iz Kutine i SkyTech iz Osijeka, ukupne površine oko 8500 kvadrata i vrijednosti 34.000 eura.

Zemljište je prodano po povlaštenim uvjetima, odnosno cijena zemljišta određena je Programom razvoja poslovnih zona Grada Kutine u visini od 4 eura po četvornom metru. Tržišna vrijednost iznosi 17 eura po kvadratu za PZK III i 13,76 eura u PZK II.

Na predmetnom zemljištu ŠMIT ELECTRONIC ima u planu povećati svoje kapacitete, odnosno planira pokretanje proizvodnje promo artikala i proširenje skladišnog prostora, kao i zapošljavanje minimalno pet osoba. NORD PROJEKT BIRO, tvrtka koja trenutačno izvodi radove i usluge projektiranja, nadzora i izvođenja građevinskih radova, planira izgradnju novoga poslovnoga centra te zapošljavanje do 3 nova djelatnika.

Zajednica ponuditelja AeroLink Components i SkyTech, kojima je glavna djelatnost popravak i održavanje zrakoplova i svemirskih letjelica, što uključuje popravak i održavanje zrakoplovnih komponenti i dijelova, planira izgraditi dvije hale po 1350 kvadrata. Hale bi se koristile pojedinačno za proizvodnju/servis i skladište zrakoplovnih komponenti te u konačnici namjeravaju zaposliti 45 radnika. 

storyeditor/2024-08-24/Vinkovci047.jpg Objavljen javni poziv za asistente u nastavi Sve veći je broj djece koja trebaju pomoć u nastavi storyeditor/2024-08-23/MZA1.jpg Za ciklus obnove četiriju škola dodijeljeno je 2,705.484 eura bespovratnih sredstava U obnovu međimurskih škola ulaže se dodatnih 4,45 milijuna eura storyeditor/2024-08-23/pocetak_skole.jfif Osigurano je 1,78 milijuna eura za dogradnju zgrade OŠ "Đuro Pilar" Još bolji uvjeti za đake, uskoro će sve gradske škole raditi u jednoj smjeni