Izbornik
Naslovnica Gradovi Rijeka
koncesija

Prostor Exportdrva na Delti idućih pet godina novo kulturno središte Rijeke

1/4
Foto: Grad Rijeka
Lučka uprava uložila je 4,5 milijuna kuna u sanaciju krovišta, uređenje sanitarnih čvorova i ugradnju elektroinstalacija te vanjskih stubišta

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković i gradonačelnik Rijeke, Vojko Obersnel potpisali su u zgradi bivšeg Exportdrva na Delti ugovora o koncesiji za posebnu upotrebu pomorskog dobra u svrhu odvijanja programa Rijeka – Europska prijestolnica kulture 2020.

Rijeka "Dangube" na zidu zgrade bivšeg kina Teatro Fenice

Riječ je prije svega o hali Exportdrva, površine 5400 m², koja će po uređenju postati novo kulturno središte Rijeke namijenjeno izložbama, glazbenim i scenskim nastupima, idućih pet godina koliko traje koncesija.

Foto: Grad Rijeka

Izražavajući zadovoljstvo potpisom ugovora, gradonačelnik Rijeke, Vojko Obersnel je kazao da se na ovom projektu radi već duže vrijeme.

- Prostor i zgrada Exportdrva su prostorno-planskom dokumentacijom predviđeni za druge namjene, koje će odrediti budući developer kada se to područje bude rješavalo. Bilo bi šteta u međuvremenu ne koristiti potencijal tog prostora. Planirajući program EPK 2020 predvidjeli smo niz aktivnosti u tom prostoru, za što smo od samog početka dobili podršku ministra Butkovića i Vlade RH, koja je eto prije desetak dana donijela odluku o dodjeli koncesije na pet godina. U tom prostoru već je održan niz događanja, od velike izložbe o dinosaurima, karnevalskih događanja i programa vezanih uz EPK, a Grad je već u uređenje uložio i znatna sredstva. Jasno je da nismo odustali od projekta EPK i do kraja godine će se u ovom prostoru održati značajan broj programa. Prostor će, zahvaljujući ulaganjima Lučke uprave Rijeka biti uređen i predan na upotrebu za 15-ak dana - kazao je gradonačelnik.

Bolnica za majku i dijete Radovi na bolnici na Sušaku u punom jeku

Lučka uprava uložila je 4,5 milijuna kuna u sanaciju krovišta, uređenje sanitarnih čvorova i ugradnju elektroinstalacija te vanjskih stubišta.