Izbornik
Naslovnica Gradovi Duga Resa
GRAD DUGA RESA ZAKUPIO I UREĐUJE PROSTOR ZA MLADE

Prostor za druženje, zabavu i edukaciju

Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
Prostor za mlade bit će u središtu Duge Rese

Kao što je i predviđeno gradskim Programom mladih Duga Resa, Grad je zakupio prostor u središtu grada poznat pod nazivom Mulj, koji će služiti kao prostor za mlade.

Duga Resa među prvima u Hrvatskoj uredila pumptrack poligon Poligon je stajao 415.000 kuna, a njime se mogu koristiti i osobe s invaliditetom

U prostoru veličine oko 250 četvornih metara započeli su radovi na uređenju i adaptaciji. Cilj je stvoriti multifunkcionalan prostor za mlade kako bi u svome gradu mogli kvalitetno koristiti slobodno vrijeme u zajedničkom, svima dostupnom gradskom prostoru. U njemu bi se družili, zabavljali, provodile bi se edukacije i imali bi i prostor za rad.

Po uređenju ovog prostora Grad će u suradnji sa Savjetom za mlade, gradskim ustanovama i udrugama za mlade osmisliti način upravljanja njime te, što je još važnije, produkciju sadržaja. Već u prvom krugu uređenja prostora u njega će biti postavljen sav potreban namještaj, plazma televizor, razglas, bit će tu i PlayStation, prijenosno računalo te oprema za stolni tenis, stolni nogomet, biljar i pikado.