Izbornik
Naslovnica Gradovi Duga Resa
Duga Resa među prvima u Hrvatskoj uredila pumptrack poligon

Poligon je stajao 415.000 kuna, a njime se mogu koristiti i osobe s invaliditetom

Foto: GRAD DUGA RESA
Novim su sportskim terenom svi zadovoljni

Duga Resa ima prvi pumptrack poligon u Karlovačkoj županiji, ali i u široj regiji. Na radost mališana koji su još tijekom uređenja s veseljem obilazili lokaciju i budno iščekivali kako će staze izgledati, pumptrack poligon uređen je u Mjesnom odboru Trešnjevka, u blizini središta mjesta, pored stambenih objekata, dakle u blizini brojnih mališana koji obožavaju tu vrstu vožnje biciklima, skejtom, rolama. U Hrvatskoj ovakav poligon imaju još samo u Velikoj Gorici i Svetoj Nedelji, što znači da je Duga Resa među prvima u Hrvatskoj prepoznala ovu u svijetu sve popularniju aktivnost mladih.

PREDSTAVLJENA ISKUSTVA POLAZNIKA PROJEKTNOG PILOT-PROGRAMA ZA PODUZETNIKE Od ideje do poslovnog modela uz potporu

Novo i drukčije

– Drago mi je da djeca uživaju u vožnji poligonom, a to nam je i bio cilj, osmisliti i napraviti im nešto novo, drukčije, nešto u čemu će se moći dobro zabaviti i rekreirati, uživati u sportskim aktivnostima na otvorenome, u društvu prijatelja – kazao je Tomislav Boljar, gradonačelnik Duge Rese.

Novim su sportskim terenom zadovoljni i u Mjesnom odboru Trešnjevka, a Ratimir Bošnjak, član Vijeća MO Trešnjevka, pohvalio je Grad koji je u posljednjih nekoliko godina napravio jako puno za mjesne odbore, pa i njihov.

– Dobili smo dva nova dječja igrališta, ovaj poligon, nova parkirališa, osvijetljenu šetnicu, zapravo sve što su obećali to su i učinili i vjerujem da će tako raditi i ubuduće – kazao je Bošnjak. Dugoreški poligon ima površinu oko 750 četvornih metara, a Grad je za njegovo uređenje izdvojio oko 415.000 kuna.

U Dugoj Resi zadovoljni što napokon počinje aglomeracijski projekt Projekt vrijedan 413 milijuna kuna zaštitit će rijeke od novih zagađenja

– Bude li interesa mladih za korištenje poligona, možemo ovaj sportski teren i proširiti otkupom susjednih čestica – kazao je gradonačelnik T. Boljar.

Za sve životne dobi

Pumptrack poligon napravljen je iznimno kvalitetno, staze su pogodne za sve veličine bicikala, skateboardova, koturaljki, skutera, pa i invalidska kolica. Na pumptracku se mogu voziti korisnici svih životnih dobi i tehničkih spremnosti. Pogodan je za sve dobne uzraste, između dvije i 70 godina, iako je najzanimljiviji djeci do 14 godina jer su postojeća igrališta i sportska infrastruktura uglavnom neadekvatne za njihove potrebe za mobilnošću. Budući da su pumptrack poligoni pogodni za tako širok krug korisnika i cijelu obitelj, oni nisu samo sportski objekt nego postaju i mjesto susreta lokalne zajednice. Već pri otvorenju staze BMX demonstratori mališanima su pokazali kako se bez okretanja pedala na biciklima kretati poligonom.