Izbornik
Naslovnica Gradovi Jastrebarsko
5. Susret dadilja obrtnica

Prva hrvatska dadilja ugostila je svoje kolegice iz cijele Hrvatske

5. Susret dadilja obrtnica Hrvatske
1/7
Foto: Grad Jastrebarsko
Gospođa Frdelja, ovom prilikom, upoznala je svoje kolegice s vlastitim načinom rada s djecom i pokazala im gdje djeca borave i kako provode vrijeme

Protekle subote, 13. listopada, Grad Jastrebarsko bio je domaćin 5. Susreta dadilja obrtnica Hrvatske.

Tridesetak dadilja iz gotovo svih krajeva Hrvatske stiglo je u prijepodnevnim satima u Jastrebarsko, gdje ih je najprije ugostila jaskanska dadilja Ljiljana Frdelja, a ugodan boravak u našem gradu zaželio im je gradonačelnik Zvonimir Novosel.

dvorac Erdödy Prijava na natječaj Dvorac Erdödy uskoro bi trebao krenuti u obnovu

Gospođa Frdelja, ovom prilikom, upoznala je svoje kolegice s vlastitim načinom rada s djecom i pokazala im gdje djeca borave i kako provode vrijeme. Potom ih je povela u Svetu Janu gdje su razgledale Etno zbirku u područnoj školi i mlinicu na potoku Reka, uz stručno vodstvo predsjednice Etno udruge Sveta Jana, Jasnice Vojvodić. 

U prostoru Šumskog dvora Kolarić održano je predavanje na temu ovogodišnjeg susreta "Dadilje i profesionalnost", o čemu je govorila predsjednica Hrvatske udruge dadilja, Vesnica Rašić.

Nakon diskusije i rasprave na ovu temu, kazališni glumac Siniša Miletić izveo je lutkarsku predstavu "Jaje", a na kraju održana je i mala Montessori radionica i rasprava o tekućim problemima s kojima se u svom poslu susreću obrtnice dadilje.

Klupa za dojenje u Jastrebarskom Jastrebarsko Dobili prvu klupu za dojenje na dječjem igralištu