Izbornik
Naslovnica Gradovi Zadar
spektakl 'Advent u Zadru'

Prvi adventski vikend i studeni donijeli odlične turističke rezultate

Advent u Zadru
1/6
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
Ukupno je ostvareno 16.000 turističkih dolazaka i 30.000 noćenja, što je čak 5 tisuća gostiju i 9 tisuća noćenja više nego u studenom prošle godine

U Zadru je tijekom prvog adventskog vikenda ostvareno 1.808 noćenja, ili za 27 posto više u noćenjima u odnosu na prošlu godinu. Još su bolje brojke turističkog prometa za cijeli studeni. Ukupno je ostvareno 16.000 turističkih dolazaka i 30.000 noćenja, što je čak 5 tisuća gostiju i 9 tisuća noćenja više nego u studenom prošle godine. Samo koju godinu ranije dok je spektakl 'Adventa u Zadru' kao petotjedne turističke, gastronomske i blagdanske manifestacije bio tek u ideji, ovakve su turističke brojke u zimskom periodu bile potpuno – nezamislive.

"Željeli smo oživjeti Zadar i Poluotok u adventskom razdoblju i tako programski proširiti i upotpuniti tradicionalni zadarski Božić na kojemu su se Zadrani uvijek družili. Također smo u tom razdoblju htjeli privući druge goste iz Hrvatske i svijeta, kako bi s njima dijelili doživljaj našeg grada i mediteranskog blagdanskog ugođaja. Mislim kako smo ponudili kvalitetan program, a ljudi su to prepoznali", navodi direktor zadarske Turističke zajednice Ante Rados što se krije iza sjajne adventske i turističke priče koja je rezultirala vrhunskim ovogodišnjim brojkama dolazaka i noćenja, javlja Antena Zadar.