Izbornik
Naslovnica Gradovi Zaprešić
Dan rijeke Save

Prvi put u povijesti održan rafting na dijelu Save koji prolazi kroz Brdovec

Općina Brdovec
Foto: Općina Brdovec
U sklopu ovog događaja održana su mnoga predavanja, radionice, izložbe, kulturne manifestacije, natjecanje u badmintonu...

Turistička zajednica Savsko-sutlanska dolina i brigi obilježila je prošlog vikenda međunarodni dan rijeke Save koja prolazi i kroz Brdovec te tom prigodom pokazala što nam ova pomalo zanemarena rijeka, barem kada je u pitanju zabavni sadržaj, može ponuditi. U sklopu programa obilježavanja tog dana održana su mnoga predavanja i radionice, izložbe, kulturne manifestacije, ali i natjecanje u badmintonu pod otvorenim nebom, a posjetitelja nije nedostajalo.

– Nakon dugog planiranja i priprema mogu slobodno reći kako je manifestacija bila uspješna. Oko petsto posjetitelja u šest dana zavidna je brojka i vrlo sam zadovoljna odazivom – rekla je direktorica Turističkog ureda TZSSDIB Kristina Frković.

Perjanica cijelog događanja bio je rafting po Savi. Prvi je ovo put da se ovakvo sportsko natjecanje održalo u Brdovcu i na ovom dijelu Save, a raftingaša željnih adrenalina nije manjkalo. Sve se odvijalo pod budnim okom stručnih skipera, a sudionici raftinga iz cijelog zaprešićkog kraja i Zagreba otisnuli su se u avanturu savskim brzacima. Uz Turističku zajednicu, suorganizatori ovog događanja bili su Muzej Brdovec te Udruga Drinčani koja je pripremila nekoliko predstava.