Izbornik
Naslovnica Gradovi
Velik uspjeh darovitih glazbenika

Puhački orkestar Zaprešić ušao je u najvišu kategoriju hrvatskih orkestara

Uza same članove orkestra, najveće zasluge za rezultat imaju dirigent, slovenski maestro Miro Saje, ali i profesori puhačkog odsjeka Glazbene škole Zlatka Balokovića
Foto: Zaprešić
Riječ je o središnjoj manifestaciji puhačkog amaterizma koja na godišnjoj razini predstavlja najuspješnije puhačke orkestre iz cijele Hrvatske

Puhački orkestar Zaprešić ušao je u najvišu, A kategoriju puhačkih orkestara Hrvatske osvojivši drugo mjesto i zlatnu plaketu s pohvalom s osvojenih visokih 93,69 boda na državnoj smotri puhačkih orkestara, izvijestili su u Gradu Zaprešiću.

Pravo nastupa na 36. Susretu hrvatskih puhačkih orkestara održanom u Opatiji ostvarilo je jedanaest orkestara B i D kategorije koncertnog programa putem selekcije u okviru 11 županijskih i regionalnih smotri te samostalnih preslušavanja. Riječ je o središnjoj manifestaciji puhačkog amaterizma koja na godišnjoj razini predstavlja najuspješnije puhačke orkestre iz cijele Hrvatske, a u konkurenciji između sedam orkestara koji su se natjecali u B kategoriji, zaprešićki su puhači osvajanjem izvrsnog drugog mjesta osigurali ulazak u najvišu koncertnu kategoriju koja obuhvaća desetak najboljih hrvatskih puhačkih orkestara.
– Našli su se odmah iza Puhačkog orkestra Bjelovar koji je ostvario tek malenu prednost s ukupno 93,72 boda, no to ne umanjuje ovaj veliki uspjeh na kojem im čestitamo – napominju u Gradu.

Uza same članove orkestra, najveće zasluge za ovakav rezultat imaju njegov dirigent, renomirani slovenski maestro Miro Saje, ali i profesori puhačkog odsjeka Glazbene škole Zlatka Balokovića koji su neumorno pomagali članovima u pripremi za Državnu smotru.

– Ovim rezultatom naš je mladi orkestar potvrdio da je jedan od vodećih gradskih kulturnih brendova te smo sigurni da će u godinama koje slijede nastaviti ostvarivati ovakve sjajne rezultate – zaključuju u Gradu. U orekstru zahvaljuju svim vrijednim članovima, roditeljima i prijateljima koji svesrdno podupiru njihov rad. 

OČUVANJE MENTALNOG ZDRAVLJA U vremenima kada većina djece provodi slobodno vrijeme pred ekranima ovakvi su događaji od izuzetne važnosti za njihovu budućnost, poručili su organizatori Samoborski Sajam mogućnosti Posjetio sam štand policije, ali najviše mi se ipak svidjela robotika TRADICIONALNO je gospodarstvo Osječko-baranjske županije izvozno orijentirano pa je u 2022. godini ostvaren i rekordni izvozni rezultati od 8,2 milijarde kuna, što je rast od 22,34 posto u odnosu na prošlogodišnjih 6,7 milijardi kuna izvoza Registar godišnjih financijskih izvještaja Gospodarstvo Osječko-baranjske županije ponovno srušilo rekorde Želim ostati u Hrvatskoj i završiti fakultet koji će mi omogućiti da se tu zaposlim – objasnila je maturantica Marta Najbolji učenici na prijemu kod gradonačelnika Vi ste budućnost grada, nemojte tražiti sreću drugdje