Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
Direktor Koprivničkih voda Zdravko Petras:

Radovi na Aglomeraciji bit će gotovi do kraja 2023.

Foto: Koprivničke Vode
Na koprivničkoj Aglomeraciji izvode se radovi u vrijednosti 210 milijuna kuna

Na Križevačkoj cesti u Koprivnici u tijeku je gradnja jednog od pet velikih retencijskih bazena u sklopu projekta Aglomeracije. Tom prigodom radove su obišli predstavnici Hrvatskih voda, izvoditelja radova, tvrtke Koprivničke vode i gradskih vlasti. Retencijski bazen Križevačka svojom zapreminom od 3000 prostornih metara vode drugi je po veličini, nakon onog u Pavelinskoj ulici na kojem uskoro 
kreću radovi.

Zdravko Petras, direktor tvrtke Koprivničke vode, naglasio je kako sve ide predviđenim tijekom te će do kraja godine biti realizirani radovi u vrijednosti od oko 210 milijuna kuna. U općini Đelekovec izgrađeno je 95 posto cjevovoda, u Sigecu i Hlebinama više od 90 posto, a radi se i u svim ostalim općinama obuhvaćenima projektom. Pred nama je još godinu dana radova, rekao je Petras.

Radove je obišla i Ksenija Ostriž, zamjenica gradonačelnika Koprivnice, koja je pohvalila dobru suradnju na projektu te izrazila zadovoljstvo što radovi idu svojim predviđenim tijekom. Davor Vukmirić, zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda, istaknuo je kako je Koprivnica u najzrelijoj fazi radova od ostalih gradova koji rade na svojim aglomeracijama.