Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
VRIJEDNOST 13 MILIJUNA KUNA

Radovi na centru Udruge Bolje sutra

Foto: Udruga Bolje sutra
Novi bi centar mogao biti otvoren najesen iduće godine

Prošli tjedan počeli su radovi na zgradi u koprivničkom kampusu u sklopu projekta “Deinstitucionalizacijom do prava na neovisan život u lokalnoj zajednici”.

U zgradi bivšeg vojnog restorana niknut će novi centar za Udrugu Bolje sutra koji je namijenjen osobama s invaliditetom, teškoćama u razvoju te njihovim obiteljima i skrbnicima. Ukupna vrijednost cijelog projekta je oko 13 milijuna kuna, a cijeli iznos pokriva se bespovratnim novcem fondova EU.

Početak radova prošli su tjedan obišli predsjednica Udruge Marija Mraz, voditeljica projekta Karmen Jaković, predstavnici izvođača radova i stručnog nadzora i drugi. Projektom će se obnoviti i prilagoditi prostor zgrade na Trgu Žarka Dolinara 17, koji je Udruga 
dobila od Grada Koprivnice, u kojem će se osobama s invaliditetom, teškoćama u razvoju, obiteljima i skrbnicima ponuditi mreža izvaninstitucionalnih usluga kako bi ih se što uspješnije uključilo u društvo i unaprijedio njihov svakodnevni život.

Socijalne usluge koje će se pružati u okviru projekta su usluge za odrasle osobe s tjelesnim oštećenjem, usluga poludnevnog boravka za 50 korisnika i odrasle osobe s invaliditetom, usluge psihosocijalne podrške u obitelji te usluge individualne i grupne psihosocijalne podrške, tumače u Udruzi Bolje sutra.

Partneri Udruge Bolje sutra u projektu su Grad Koprivnica i Centar za socijalnu skrb Koprivnica.

– Razdoblje provedbe projekta je od 1. rujna 2019. do 31. prosinca 2022. Predviđeni završetak radova je 12 mjeseci od dana uvođenja izvođača u posao – zaključuju u Udruzi Bolje sutra.

To znači kako bi novi centar mogao biti otvoren najesen iduće godine.