Izbornik
Naslovnica Gradovi Dubrovnik
Pronašli rješenje

Radovi na pročistaču pitke vode u Dubrovniku gotovi 1. lipnja 2018.

voda
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL/Ilustracija
Projekt će u potpunosti biti gotov tek godinu dana nakon toga, kada završi faza uspostavljanja operativnih troškova

Dubrovčani će od 1. lipnja 2018. stalno piti čistu i sanitarno ispravnu vodu, rekao je u četvrtak dubrovački gradonačelnik Mato Franković nakon obilaska radova na pročistaču pitke vode u Komolcu na kojem su radovi nastavljeni prošli tjedan nakon što su izvođač tvrtka Suez i podizvođač Skladgradnja, raskinuli ugovor, a odabrani su novi podizvođači.

''Ljudima je najvažnije govoriti istinu, koliko god bila teška. Do 1. lipnja sljedeće godine bit će jako puno kiša i vjerojatno puno zamućenja, ali Suez nam je dao realan rok za završetak pročistača i to je 1. lipnja sljedeće godine'', rekao je Franković.

Zamjenica gradonačelnika Orlanda Tokić rekla je kako radovi sada idu punim intenzitetom.

''Ovo je prvi obilazak gradilišta nakon rješavanja sporova s prijašnjim podizvođačem. Diže se nova etaža, a započele su i druge faze iskopa za proširenje i dovršetak objekta. Rok Sueza je definiran sukladno njihovim mogućnostima i planovima'', rekla je Tokić.

Direktor tvrtke Suez u Hrvatskoj Toni Zlatić rekao je kako su radovi nastavljeni nakon ''poteškoća na koje nisu mogli utjecati''.

''Našli smo rješenje uz pomoć Grada Dubrovnika. Nadam se da više neće biti nikakvih problema. Uvažili smo sve okolnosti, od kompliciranosti projekta do otežanog pristupa'', rekao je Zlatić.

Odgovarajući na novinarski upit član Uprave Vodovoda Zoran Ćosić rekao je kako će se točni troškovi godišnjeg održavanja pročistača znati ''nakon faze uspostavljanja operativnih troškova''.

''Uređaj će biti u funkciji 1. lipnja 2018. godine, ali će projekt u potpunosti biti gotov tek godinu dana nakon toga, kada završi faza uspostavljanja operativnih troškova. Sukladno ugovoru koji imamo sa Suezom, to može biti iznos između 10 i 20 milijuna kuna, no u slučaju da ne bude troškova zbrinjavanja otpadnih voda može biti i puno manje. Točan iznos ćemo znati za godinu dana'', rekao je Ćosić.

Inače, izvorni rok za završetak izgradnje bio je 1. lipnja ove godine.