Izbornik
Naslovnica Gradovi
PROJEKT AGLOMERACIJA NOVSKA SE ZAHUKTAO

Radovi na vodovodu kroz središte grada

Foto: Grad Novska
Radovi u najužem središtu Novske trajat će 20-ak dana

U središtu Novske započeli su radovi na postavljanju novih vodovodnih cijevi, od zgrade banke prema pivnici, odnosno Ilirskoj ulici, u dužini od oko 400 metara. Radovi uz šetnicu potrajat će do početka travnja, do kada je u planu vraćanje površina u prvobitno stanje. Očekuje se da će radovi u najužem centru potrajati dvadesetak dana, a kako će za vrijeme izvođenja zahvata biti otežano kretanje površinom, Mario Filipović, direktor Vodovoda Novska, zamolio je građane za strpljenje i razumijevanje.

SURADNJA GRADA NOVSKE I DRŽAVNE GEODETSKE UPRAVE Potpisan ugovor: Korak bliže novoj zgradi suda i katastra

Postavljanje novih cijevi za vodoopskrbu kroz središte Novske dio je projekta “Aglomeracije Novska”. Projektom se postavlja nova vodovodna infrastruktura u dijelovima Novske, a od predviđenih 13 kilometara do sada je ugrađeno i obavljeno više od pola radova. Nakon Kralja Tomislava, Kralja Zvonimira i Kolodvorske ulice, gdje je cjevovod funkcionalan, traju radovi u Osječkoj ulici.

Radovi su započeli kod nekadašnjih pogona mlina prema centru grada, završeni su s jedne strane, a na druge strani ulice, stigli su do raskrižja Osječke i Zvonimirove ulice. Osim postavljanja novih vodovodnih cijevi, kroz “Aglomeraciju Novska” vrijednu više od 123 milijuna kuna, kroz naselja od Starog Grabovca do Rajića radi se na kanalizacijskoj odvodnji, a projekt predviđa i uređaj za pročišćavanje otpadnih voda.