Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
SURADNJA GRADA NOVSKE I DRŽAVNE GEODETSKE UPRAVE

Potpisan ugovor: Korak bliže novoj zgradi suda i katastra

Foto: Grad Novska
Sporazum o sufinanciranju potpisali su Marin Piletić i Damir Šantek

U prostoru Državne geodetske uprave njezin glavni ravnatelj dr. sc. Damir Šantek i gradonačelnik Novske Marin Piletić potpisali su Sporazum o sufinanciranju gradnje poslovne zgrade u Novskoj za potrebe smještaja Pravosudnih tijela i ureda državne geodetske uprave, Odjela za katastar nekretnina Novska.

Državna tajnica za demografiju i mlade Željka Josića posjetila Novsku Udruge mladih u Novskoj “povukle” 10 milijuna kuna iz fondova EU i zaposlile 21 osobu

– Ovo je korak prema ostvarenju zajedničkog interesa državne i lokalne vlasti u osiguranju odgovarajućih uvjeta za rad pravosudnih tijela i Državne geodetske uprave u cilju pružanja adekvatnih usluga građanima na području grada Novske i okolice – rekao je Damir Šantek.

Već su krajem prošle godine u Novskoj Ugovor o gradnji zgrade, u kojoj bi bio Općinski sud u Kutini – Stalna služba u Novskoj, Zemljišnoknjižni odjel Novska i ured Državne geodetske uprave – Odjel za katastar Novska, potpisali ministar pravosuđa Ivan Malenica i gradonačelnik Piletić.

Ministar Malenica rekao je tada da tijekom godina bude oko 2500 predmeta, da uz tri suca Općinskog suda u Kutini, Stalne službe u Novskoj, radi i 12 djelatnika nesudačkog osoblja. Zgrada bi se gradila na dijelu prostora stare gradske tržnice, s 80 posto vrijednosti radove sufinancira Ministarstvo pravosuđa i Državna geodetska uprava, a ostatak Grad Novska.

ZAVRŠETAK SE OČEKUJE NA JESEN Radovi na mjesnom domu u Velimirovcu vrijedni 9 milijuna kuna

– Nakon niza godina naši sugrađani moći će na jednom mjestu obavljati svoje poslove vezano za sudstvo, kao i poslove gruntovnice i katastra – rekao je gradonačelnik Marin Piletić.