Izbornik
Naslovnica Gradovi Bjelovar
Oživljavaju i lokalni ribnjak Pulman

Radovi u Hrgovljanima i drugim mjesnim odborima u punom zamahu

storyeditor/2024-08-16/brajdic_hrgovljani.jpg
1/2
Foto: Bjelovar Zamjenik gradonačelnika Igor Brajdić obišao je radove na malonogometnom igralištu koje će biti svečano otvoreno za Dan Grada Bjelovara i Dan bjelovarskih branitelja. Trenutačno je u tijeku javno savjetovanje za obnovu doma u Trojstvenom Markovcu
Simbolično, za Dan Grada Bjelovara i Dan bjelovarskih branitelja u Hrgovljanima otvaramo igralište za sve mještane. Kao što smo obećali, radovi su u tijeku i uskoro će biti završeni – istaknuo je Brajdić

Grad Bjelovar nastavlja s intenzivnim radovima u Mjesnim odborima, što potvrđuje i najnoviji projekt u Hrgovljanima. Zamjenik gradonačelnika Igor Brajdić obišao je radove na malonogometnom igralištu koje će biti svečano otvoreno za Dan Grada Bjelovara i Dan bjelovarskih branitelja.

– Simbolično, za Dan Grada Bjelovara i Dan bjelovarskih branitelja u Hrgovljanima otvaramo igralište za sve mještane. Kao što smo obećali, radovi su u tijeku i uskoro će biti završeni – istaknuo je Brajdić, naglasivši da će igralište biti ograđeno, opremljeno zaštitnim mrežama iza golova te reflektorima koji će omogućiti korištenje i u večernjim satima. Hrgovljani nisu samo domaćini novog igrališta, već su svjedočili i oživljavanju lokalnog ribnjaka Pulman.

Prvo službeno natjecanje

– Pulman, biser Hrgovljana, sagrađen je 90-ih godina, zahvaljujući generalu Ćuku i mnogim dobrim ljudima. Danas smo pomogli mladim entuzijastima poput Eugena Pranjića i Antonija Siteka, koji volonterski rade kako bi ribnjak bio u funkciji tijekom cijele godine. Postavili smo arteški bunar kako bi se osiguralo da ribnjak nikada više ne presuši – rekao je Brajdić.

Ribnjak je nedavno bio domaćin prvog službenog natjecanja nakon mnogo godina, što je veliki korak naprijed za ovu zajednicu. Dodatno, na inicijativu predsjednice Mjesnog odbora Lidije Špoljarić i njezina tima, uređen je dom u Hrgovljanima, koji se često koristi za razne prigode.

– Iscrtani su pješački prijelazi, postavljen je ležeći policajac, napravljen je most za poljoprivrednike, raskrčena je livada i obavljeno je još mnogo radova – dodao je Brajdić, naglasivši da je u Hrgovljanima prisutna prava sloga među mještanima.

Zamjenik gradonačelnika Igor Brajdić obišao je radove na malonogometnom igralištu koje će biti svečano otvoreno za Dan Grada Bjelovara i Dan bjelovarskih branitelja. Trenutačno je u tijeku javno savjetovanje za obnovu doma u Trojstvenom Markovcu
Foto: Bjelovar Zamjenik gradonačelnika Igor Brajdić obišao je radove na malonogometnom igralištu koje će biti svečano otvoreno za Dan Grada Bjelovara i Dan bjelovarskih branitelja. Trenutačno je u tijeku javno savjetovanje za obnovu doma u Trojstvenom Markovcu

Jedan od najvažnijih projekata u Hrgovljanima bio je rješavanje problema kanalizacije za posljednju kuću koja nije bila spojena na sustav.

– Obitelj Kozić, koja je dugo čekala na priključak, sada je konačno dobila mogućnost priključenja na kanalizaciju. Rušenjem stare derutne građevine iza doma, omogućeno je da se ta posljednja kuća priključi na sustav – istaknuo je Brajdić, dodavši kako u Hrgovljanima vlada sloga i zajedništvo, što je ključno za napredak.

Osim Hrgovljana, Bjelovar radi i na drugim područjima. Naime, nakon uspješne obnove doma u Velikom Korenovu, trenutno je u tijeku javno savjetovanje za obnovu doma u Trojstvenom Markovcu. Vrijednost ovih radova procijenjena je na 240.000 eura s PDV-om, a uskoro se očekuje potraga za izvođačem. Ovi domovi često su u upotrebi za razne prigode, što pokazuje podatak da su u 2023. godini iznajmljeni čak 478 puta.

Čuti glas građana

Igor Brajdić, koji redovito obilazi Mjesne odbore, razgovara s mještanima i bilježi njihove prijedloge i potrebe, još jednom je pokazao koliko je važno čuti glas građana i odgovarati na njihove zahtjeve. Njegova posvećenost pokazuje kako gradske vlasti ne samo da obećavaju, već i ispunjavaju svoja obećanja, što je ključno za daljnji razvoj Bjelovara i njegovih okolnih naselja.

storyeditor/2024-08-16/20230810191008_IMG_2759.jpg Festival tradicija Požeško-slavonska županija u Metkoviću storyeditor/2024-08-16/Dan_NK_1.jpg Svečano obilježen Dan općine Nova Kapela Marušić: Vjerujem da ćemo svi zajedno doprinijeti povratku i ostanku mladih storyeditor/2024-08-16/a_drzavni_arhiv_foto_kristiian_toplak.jpg Velika investicija Novi dom za jedan od osam novih državnih arhiva