Izbornik
Naslovnica Gradovi Jastrebarsko
Ulaganja u jaskansku infrastrukturu

Radovi za bolju povezanost unutar Gospodarske zone

Foto: Jastrebarsko
Osim radova na izgradnji prometnice, projekt će uključiti i ugradnju infrastrukture vodovoda, odvodnje te elektro-kabelskih instalacija, a svi bi radovi trebali završiti do kraja travnja

Jaskanska Gospodarska zona među najrazvijenijima je u Hrvatskoj, a Grad kontinuirano ulaže u njezin daljnji razvoj, koristeći pritom i sredstva europskih fondova. Značajna investicija je gotovo 13 milijuna kuna vrijedan EU  projekt izgradnje prometnica u zoni (S3, S4 i T10) prema pročistaču otpadnih voda, gdje se radi prema planu.

Do kraja prošle godine izvedeni su svi zemljani radovi do posteljice nasipa, iskop na projektiranom ulazu za UPOV,  kao i radovi na glavnom kanalu oborinske odvodnje.

Osim radova na izgradnji prometnice, projekt će uključiti i ugradnju infrastrukture vodovoda, odvodnje te elektro-kabelskih instalacija. Ukupna površina koridora izgrađene prometne i komunalne infrastrukture bit će 15.076  četvornih metara.

Radovi su započeli nakon uvođenja u posao krajem listopada, a očekivani završetak je krajem travnja.

Podsjetimo, realizacijom ovog projekta omogućit će se otvaranje pristupa neiskorištenom zemljištu i povećanje površina namijenjenih za poduzetništvo, pa će se tako, kažu u Gradu, izravno doprinijeti stvaranju povoljnog okruženja za unaprjeđenje poduzetničkih 
aktivnosti.

Projekt se provodi u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020., a vrijedan je 12,970.144,05 kuna. Sufinancira ga EU iz Europskog fonda za regionalni razvoj u iznosu od 11,024.622,44 kuna, dok je Grad uložio vlastita sredstva u iznosu od 1,945.521,61 kuna.