Izbornik
Naslovnica Gradovi Samobor
Samobor

Rekonstruirana Ulica Svete Helene, u bregani asfaltirana Slovenska

Foto: Grad Samobor
Nastavak kontinuiranog uređenja prometnica i prometne signalizacije

Grad Samobor nastavlja s kontinuiranim uređenjem gradskih prometnica na radost svih Samoboraca. Prije nekoliko dana završeni su tako i radovi na rekonstrukciji u Ulici Svete Helene koja se uređivala tijekom ljetnih mjeseci kako njezino uređenje ne bi stvaralo opterećenje i gužve u prometu. Projekt je to na koji su mještani čekali više od deset godina, a sada su konačno dočekali da ulica dobije svoje novo ruho. U sklopu radova izgrađeno je 420 metara nove prometnice s oborinskom odvodnjom, a radove je izvelo trgovačko društvo HVAR d.o.o. Asfaltirana je i Slovenska ulica u Bregani.

Svoje novo, bolje ruho uskoro će poprimiti i Posavska ulica gdje je postavljen nosivi asfalt te sada slijedi asfaltiranje završnog sloja, a asfaltirane su i pješačke staze pa će i pješacima biti lakše koračati ulicom. S uređenjem prometnica nastavlja se i u sljedećem periodu, a Grad Samobor čini to kontinuirano već više od 15 mjeseci gdje god postoje problemi s dotrajalošću, a postavlja se i nova prometna signalizacija ondje gdje je to potrebno.

SAMOBOR Kian Soltani otvara Samoborsku glazbenu jesen

U Gajevoj ulici postavljen je prometni znak za obilježavanje pješačkog prijelaza s unutarnjim LED osvjetljenjem i konzolom. Novi prometni znak postavljen je iznad prometnice te dodatnim osvjetljenjem pješačkog prijelaza poboljšava vidljivost vozačima, a time pridonosi povećanju sigurnosti pješaka.