Izbornik
Naslovnica Gradovi Osijek
Osječki gradonačelnik obišao radove u Ul. Hrvatske Republike

Rekonstrukcija nogostupa i parkirališta stoji milijun kuna

Foto: Osijek
– Ulica Hrvatske Republike, jedna od najfrekventnijih u gradu, ovom je rekonstrukcijom dobila novi izgled – poručio je gradonačelnik Ivan Radić

Osječki gradonačelnik Ivan Radić obišao je radove na rekonstrukciji nogostupa i parkirališta u Ulici Hrvatske Republike, vrijedne oko milijun kuna. Radove je izvela gradska tvrtka Unikom, a obuhvatili su obnovu, odnosno popločenje sjevernog nogostupa i obnovu parkirališta na dionici od križanja sa Županijskom ulicom do spomenika hrvatskim braniteljima.

Postojeća betonska galanterija na parkiralištima zamijenjena je novom, koja će omogućiti procjeđivanje oborinskih voda. Presloženi su postojeći rubnjaci od opeke koji služe kao zaštita stabala te su uređene zelene površine. Obnovljeno je i autobusno ugibalište presvlačenjem novim slojem asfalta te je sanirana autobusna nadstrešnica.

– Ulica Hrvatske Republike, jedna od najfrekventnijih u gradu, ovom je rekonstrukcijom dobila novi izgled – poručio je gradonačelnik.

Istaknuo je velike kapitalne investicije na području Gornjeg grada.

– Govorimo o modernizaciji tramvajske infrastrukture vrijedne 267 milijuna kuna. U tijeku su radovi u Reinserovoj i Radićevoj ulici. Uskoro će tramvaj opet prometovati Strossmayerovom ulicom, koja će postati nova zelena avenija. Radovi na gradnji podvožnjaka na Čepinskoj također idu planiranom dinamikom te ćemo ga pustiti u rad do kraja 2023. – kazao je Radić.