Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
Nastavljaju se infrastrukturni radovi na području Vinkovaca

Rekonstrukcija ulice Antuna Branka Šimića ide kraju

Foto: Vinkovci
– Vjerujem da će ulica A. B. Šimića biti jedna od ljepših u gradu. Ovo je skup projekt, ukupno više od 700 tisuća kuna, ali s obzirom da tu žive brojni sugrađani i da su tu stambene zgrade, vjerujem da će doprinijeti kvaliteti života i da će građani biti zadovoljni – rekao je gradonačelnik Ivan Bosančić

U proteklih nekoliko godina Vinkovci su postali veliko gradilište pri čemu se radi na obnovi ulica, nogostupa, dječjih igrališta… Ulica Antuna Branka Šimića u naselju Lapovci još jedna je u nizu gradskih ulica koje će  biti kompletno infrastrukturno opremljene i uređene. Nakon što je uređen jedan dio ulice, u tijeku su završni radovi na uređenju drugoga dijela u dužini od 300 metara. Uz asfaltiranje kolnika i pješačkih staza, pri čemu su pješački prijelazi prilagođeni osobama s invaliditetom, uređena su i nova parkirališna mjesta, a javna rasvjeta premještena je sa staze na zeleni pojas.

– I u ovom dijelu ulice sada je riješena kompletna infrastruktura, ovo su završni radovi i vjerujem da će ulica A. B. Šimića sada biti jedna od ljepših u gradu. S obzirom na dužinu poteza na kojemu se radilo, ovo je skup projekt, riječ je o ukupno više od 700 tisuća kuna, ali s obzirom na to da ovdje živi veliki broj naših sugrađana i da su tu stambene zgrade, vjerujem da će doprinijeti kvaliteti života i nadam se da će građani biti zadovoljni. Lapovce sada polako završavamo. Ostalo nam je još riješiti dječje igralište koje je izgorjelo, odnosno napraviti novo, te je preostao još jedan dio spajanja kanalizacije, ali to je sada stvarno zanemarivo – rekao je gradonačelnik Ivan Bosančić.

Pročelnik Upravnog odjela komunalnog gospodarstva i uređenja grada Marko Dujmić rekao je da kao i do sada stanovnici i drugih dijelova grada mogu očekivati da se u istoj kvaliteti odrade planirani radovi u njihovim naseljima. Najavio je da bi ovoga tjedna trebali početi radovi u naselju Krnjaš, i to na uređenju Diljeve ulice i Ulice Josipa Kozarca.

– Nakon toga možemo najaviti završetak radova u Zagrebačkom bloku gdje se uređuje kompletna odvodnja, cesta, staza, tridesetak parkirališnih mjesta – rekao je Dujmić.