Izbornik
Naslovnica Gradovi Split
za bolji studentski standard

Rekonstrukcijom Studentskog doma osigurat će se smještaj za 465 osoba

Studentski dom Brune Bušića u Splitu
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
Projekt rekonstrukcije Studentskog doma 'Bruno Bušić', vrijedan je više od 61 milijun kuna

U Rektoratu Sveučilišta u Splitu predstavljen je u utorak projekt rekonstrukcije Studentskog doma 'Bruno Bušić', vrijedan više od 61 milijun kuna.

Dračevac Splitsko Gradsko vijeće prihvatilo odluku Nakon godina zapuštenosti kreće preuređenje prostora bivše vojarne Dračevac

Kako je rekao rektor Šime Anđelinović, od 61 milijun kuna 32 milijuna je iz EU fondova, koji su stigli preko Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, a splitsko Sveučilište obvezno je osigurati 28 milijuna. Istaknuo je da je riječ o važnom infrastrukturnom projektu kojim će se povećati smještani kapaciteti te poboljšati studentski standard.

Taj dom dosad nije zadovoljavao temeljne zahtjeve pa zato ove godine nije primio studente, već im je dodijeljena subvencija od 600 kuna, od čega 400 kuna financira Ministarstvo znanosti i obrazovanja, a 200 Studentski centar u Splitu.

"Projektom rekonstrukcije ćemo osigurati 174 smještajne jedinice za 465 osoba, od čega 121 trokrevetnu sobu, 49 dvokrevetnih soba, te četiri jednokrevetne sobe prilagođene osobama s invaliditetom i smanjenom pokretljivošću", rekao je rektor Anđelinović.

Dodao je da će nakon rekonstrukcije i nadogradnje smještajni kapaciteti biti nedostatni za sve studente koji žele smještaj u domovima. "Pripremamo potrebnu dokumentaciju za izgradnju novog doma u Kampusu, i to uz pomoć EU fondova, za što smo već donijeli odluke na Senatu Sveučilišta u Splitu, a i dalje traju pripreme za kampus Klis", najavio je rektor Anđelinović.  
                                    
Među ostalim, kako je rekao, na svim pročeljima doma bit će izvedena toplinska izolacija, izgradit će se novi pregradni zidovi između smještajnih jedinica i prema hodniku, promijeniti svi vanjski i unutarnji otvori itd. Planirani rok za završetak radova je veljača 2020.

Sjednica Gradskog vijeća Sjednica Gradskog vijeća I Split donio odluku o biorazgradivom otpadu, stiže novih 1000 spremnika