Izbornik
Naslovnica Gradovi Zadar
izložba 'Cvijet Zadra'

Riva prepuna cvjetnih kreacija koje mame poglede brojnih turista

izložba Cvijet Zadra
1/11
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
Do nedjelje na rivi se predstavlja preko dvadeset komunalnih i hortikulturnih tvrtki iz cijele Hrvatske

Svečanim programom na Forumu otvorena je treća vrtna izložba cvijeća "Cvijet Zadra", koju organizira komunalna tvrtka Nasadi d.o.o. Do nedjelje na rivi se predstavlja preko dvadeset komunalnih i hortikulturnih tvrtki iz cijele Hrvatske koje će svojim cvjetnim kreacijama uljepšati gredice duž zadarske rive.

I ove godine izložbu je otvorio gradonačelnik Grada Zadra, Božidar Kalmeta kazavši da će svi turisti, koji će ove godine doći u većem broju nego prethodne rekordne godine, moći vidjeti ove cvjetne instalacije koje predstavljaju i jedan vid umjetnosti i kreativnosti, izvijestili su iz gradske uprave.

- Hvala svima što će svojim radovima uljepšati zadarsku rivu. Ovo je jedna vrsta umjetnosti, od cvijeća napraviti ovakve aranžmane zaista je jedna vrsta ljepote. Iako se kaže da je Zadar lijep onoliko koliko je i čist, možemo reći i da je lijep koliko su lijepe njegove zelene površine, a kroz sve ove godine brigu o hortikulturi smo digli na jednu novu razinu - rekao je gradonačelnik Kalmeta.

Direktor Nasada, Lenko Ugrinić istaknuo je da je "Cvijet Zadra" ne samo hortikulturna već i turistička manifestacija. Na svečanom otvorenju dodijeljene su i nagrade za najbolje u toj djelatnosti, a dvije su otišle u ruke zadarskim Nasadima.