Izbornik
Naslovnica Gradovi Novska
NOVSKA

Rješavanje stambenog pitanja za 20 novljanskih obitelji

1/2
Foto: Novska
U skladu sa Zakonom o stambenom zbrinjavanju na potpomognutim područjima gradi se zgrada s 20 stanova vrijedna 2,2 milijuna eura

Počinje gradnja nove višestambene zgrade u novljanskoj Ulici Antuna Mihanovića. Naime, potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić potpisao je u Novskoj ugovor za izvođenje radova s direktorom tvrtke Novi stan d. o. o. iz Garešnice Dragutinom Kostanjšekom.

“Novi stan” gradit će zgradu s 20 stanova, površine 1613 četvornih metara, u sklopu Programa izgradnje novih stambenih jedinica u sklopu međuresorne suradnje s jedinicama lokalne samouprave i drugim tijelima državne uprave u skladu sa Zakonom o stambenom zbrinjavanju na potpomognutim područjima.

Dobra suradnja

– Ovom investicijom vrijednom 2,2 milijuna eura pridonosimo boljem životnom standardu, ali i rješavanju stambenog pitanja za dvadeset obitelji – rečeno je na potpisivanju ugovora.

– Ovo je rezultat dobre međuresorne suradnje Grada Novske i Vlade Republike Hrvatske po pitanju rješavanja stambenog pitanja za dvadesetak obitelji u Novskoj. Želim naglasiti da smo dosadašnjom suradnjom riješili i imovinskopravne odnose kako bismo mogli nastaviti s projektiranjem i realizacijom velikog i važnog projekta, ne samo za grad Novsku nego i Sisačko-moslavačku županiju, a riječ je o projektu Centra gaming industrije. Isto tako rješavamo i imovinskopravne odnose kako bismo u suradnji s APN-om ušli u program POS-a i osigurali dodatne stambene objekte na području grada Novske – naglasila je tom prilikom gradonačelnica Grada Novske Marija Kušmiš.

– U proteklih 15 dana ovo je moj drugi susret s gradonačelnicom. Prije 15-ak dana usuglasili smo dokument koji će omogućiti dalje rješavanje imovinskopravnih odnosa, a i nastavak razvoja gaming industrije u Novskoj, koja je očito prva u Hrvatskoj na ovako visokoj razini. Novska je uspostavila novu industriju, koja je na tragu europskih politika koje propisuju i uvode jači, novi, zeleniji i digitalni pristup razvoju Europe pa samim time i razvoju Hrvatske. Ono što je dobro jest to da je ovaj grad, zahvaljujući prijašnjem gradonačelniku, sada ministru, pronašao u tom dijelu industrije mogućnost za daljnji razvoj i to je doista za čestitke i pohvale – dodao je ministar Bačić.

Uručene i potvrde

– Željno iščekujemo natječaj i sredstva koja su osigurana putem Fonda za pravednu tranziciju i početak izgradnje Gaming kampusa. Smatramo da će to promijeniti ne samo sliku grada Novske nego i cijele Sisačko-moslavačke županije – zaključio je župan Ivan Celjak u Novskoj.

Nakon potpisivanja ugovora u Novskoj su uručene i potvrde polaznicima edukacije programa #UnrealEngine provedene putem sustava vaučera HZZ-a, a pohađao ju je 21 polaznik.

NOVSKA Potpisan Ugovor o rekonstrukciji mrtvačnice u Starom Grabovcu ZDRAVIJI ŽIVOT Pun ceker zdravlja – projekt Odreda izviđača Zelena patrola NOVSKA Ministarstvo turizma pokrovitelj je Lukova u Novskoj